donderdag

19.04.2018

14:00

Scholen - Secundair Onderwijs

BRONKS, NEVSKI & JS DÜSSELDORF

ODYSSEE, EEN ROCKOPERA (3de, 4de, 5de jaar SO)

Troje is gevallen. Odysseus kan naar huis. Naar zijn zoon die hij achterliet toen die een baby was. De strijd en de jaren hebben hem getekend. Wat is thuis? En hoe komt hij daar?

Vandaag lopen er heel wat mannen rond zoals Odysseus, na lange oorlogsjaren het strijden moe. Hun enige wens is terugkeren naar een plek die ze thuis kunnen noemen. De Middellandse Zee is nog steeds vol gevaren. De schepen van toen zijn de trucks van nu, maar de angst voor ontdekking, de drang naar het beloofde land is niet veranderd.

Odyssee is een internationale rockopera, zowel universeel als individueel. De intimiteit van zoon en verloren gewaande vader speelt zich af tegen de grotere achtergrond van stormangst en monsters. Odysseus als universele man, actueler dan ooit.   

Lesmap

Recensie Het Nieuwsblad

 

De hand en het oog van Gregory Caers (regie) van Nevski Prospekt, zijn duidelijk zichtbaar. Caers' beeldende bewegingstheater is op zijn mooist in de blote buikenscène, die zo smaakvol in beeld is gebracht dat je snapt hoe overweldigd Odysseus zich moet voelen als een speling van het lot hem in de onderwereld doet belanden. Een productie die een tocht over land en zee meer dan waard is.**** Het Nieuwsblad

Duur: 60 min.
Toegangsprijs: 6 euro
Max: 230 lln
Educatieve omkadering

 

info en reservatie: linda.cesar@maasmechelen.be

 

concept: Nevski Prospekt - spel: Ives Thuwis, Simon De Winne, Pieter-Jan De Wyngaert, Patrick Vervueren, David Pagan & Kilian Ponert - regie: Gregory Caers – dramaturgie: Wim De Winne, Stefan Fisher-Fels – licht: Jeroen Doise - decor: Karel Vanhooren - kostuums: Inge Coleman - ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€6,00