dinsdag

20.02.2018

20:15

Podium - Klassiek

Brodsky Quartet

J. S. Bach, W. A. Mozart, D. Sjostakovitsj, L. Van Beethoven

Het Brodsky Quartet wordt beschouwd als één van de beste kwartetten van deze tijd en verwierf wereldwijd grote waardering door samenwerkingsprojecten met opvallende artiesten zoals Elvis Costello, Sting, Anne Sofie von Otter, Dawn Upshaw en Björk. Het kwartet werkte samen met vooraanstaande componisten onder wie John Tavener, Witold Lutoslawski, Peter Sculthorpe en Peter Maxwell Davies en kon zo mee een stempel drukken op de nieuwe werken voor strijkkwartet.

Het Brodsky Quartet brengt een themaconcert rond één der grootste tradities in de muziekgeschiedenis: de fuga. Deze bijzondere compositietechniek met wortels in de polyfone muziek van de 17de eeuw wordt door het Brodsky Quartet in de kijker gezet met werken van vijf verschillende componisten uit drie verschillende stijlperioden. Het kwartet begint met de nummers 1 en 6 uit Die Kunst der Fuge van Bach, het prototype van de fuga. Na een fuga van de hand van Mozart maken we een tijdsprong naar Sjostakovitsj’s strijkkwartet nr. 8 Op. 110, dat nog geen eeuw geleden gecomponeerd werd en een fugatisch einde kent. We horen eveneens de vroegromantische fuga in werken van Mendelssohn-Bartholdy en Beethoven.

Dankzij de unieke blik op de fugatraditie en het gepassioneerd, ervaren samenspel van het gerenommeerde Brodsky Quartet belooft dit één van de topconcerten van het seizoen te worden.

The Brodskys' achingly beautiful performance reached deep into the heart… The Guardian

J.S. Bach - Die Kunst der Fuge, nr. 1 en 6
W.A. Mozart - Adagio & Fuga 
D. Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 8 Op. 110
F. Mendelssohn-Bartholdy - Fuga
L. Van Beethoven - Die groβe Fuge Op. 133

Daniel Rowland: viool - Ian Belton: viool - Paul Cassidy: altviool - Jacqueline Thomas: cello - foto: Eric Richmond

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00