woensdag

18.01.2023

20:15

Podium - Klassiek, Podium - Concert

Boho Strings en Gwen Cresens

Bach to Toots - Nieuwjaarsconcert

Melancholie, passie, verbetenheid, tederheid. Het was Astor Piazzolla, die deze typische emoties van de tango tot een kunstvorm verhief. Samen met accordeonist Gwen Cresens gaat Boho Strings op zoek naar de verschillende invloeden, die van Piazzolla zo een unieke figuur maakte. Hierbij reizen we door de muziek van Bach en Bartók tot de jazz, die hij ontdekte in zijn jeugdjaren in New York.

We maken ook de verbinding met één van onze eigen grootste muzikanten - Toots Thielemans -, die in 2022 zijn 100ste verjaardag zou vieren. Speciaal voor dit nieuwjaarsconcert brengt Gwen Cresens een hommage aan onze Belgische grootmeester.

Gwen Cresens zal tijdens het concert samen met David Ramuel leuke anekdotes vertellen over de muziek, de componisten en de ervaringen op het podium. Toegankelijk, meeslepend en grappig. De ideale manier om ontspannen 2023 te verwelkomen.

J.S. Bach - Concerto nr. 5 in f BWV 1056
A. Piazzolla - Oblivion, Melodia in a, tanguedia
B. Bartók - Allegro Assai uit Divertimento voor strijkers
R. Galliano - Opale Concerto
G. Cresens (arr.) - A Tribute to Toots Thielemans

Boho Strings o.l.v. David Ramuel (precieze bezetting wordt later bekendgemaakt) - Gwen Cresens: accordeon - foto Boho Strings: Dries Luyten - foto Gwen Cresens: Johan Jacobs

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00