donderdag

15.03.2018

Scholen - Secundair Onderwijs

BERLIN /KOPERGIETERY / HETPALEIS

REMEMBER THE DRAGONS (1ste graad)

Een meisje uit Engeland voelt geen pijn en heeft nauwelijks slaap nodig. De jongen van een Franse tweeling weet al van zijn vier jaar dat hij liever een meisje zou zijn. Een Amerikaanse jongen maakte met zijn grootvader tientallen graancirkels. ’s Nachts, in het grootste geheim. Tekenen van buitenaards leven, dachten sommigen. Niemand geloofde dat hij en zijn grootvader het hadden bedacht. In China geven ouders een feest wanneer ze hun kind betrappen op een eerste leugen.

Geïnspireerd door ongelofelijke verhalen van overal ter wereld creëren Berlin, Kopergietery en hetpaleis Remember the dragons, een installatievoorstelling voor een jong publiek rond waarheid en fictie. Als publiek ben je zowel deelnemer als getuige.

Wat is de kracht van een goed verhaal? Wat is waar en wat niet? Het publiek neemt plaats aan een grote ovalen tafel. Op dertig schermen kijken zestig ogen van kinderen uit alle hoeken van de wereld je aan. Een meisje voor je begint te vertellen. Er volgt nog een verhaal, nog één en nog één. Dan lijkt de hele wereld plots samen te komen rond de tafel. Elk in hun eigen taal beginnen de kinderen met elkaar te praten en ontspint er zich langzaam een gesprek. Geloof je wat er wordt verteld?

Remember the dragons is een versie voor kinderen van de gelauwerde BERLINproductie Perhaps all the dragons.

Talen: Nederlands, Oekraïens, Duits, Spaans, Engels, Russisch, Arabisch, Gujarati, Frans, Kroatisch, Chinees, Deens, Italiaans, Hebreeuws, Roemeens
Ondertiteling: Nederlands

De verhalen kunnen vertoond worden met ondertiteling in andere talen. U kunt mij hierover contacteren. 

Remember the dragons.spot
(na voorstelling bespreken met de jongeren)

Duur: 60 min.
Toegangsprijs: 6 euro
Max: 30 lln!
Educatieve omkadering

 

info en reservatie: linda.cesar@maasmechelen.be

concept: BERLIN naar ‘Perhaps all the Dragons’ - creatie: Bart Baele, Yves Degryse, Tom Struyf - productie: BERLIN, hetpaleis, Kopergietery - muziek : Eric Thielemans - scenografie: Manu Siebens - foto: Marc Domage - coproductie: Rotondes (Luxemburg), Tweetakt festival(Nederland) - met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Locatie Grote zaal
Timing09:00 / 10:45 / 14:00
Prijs€6,00