vrijdag

16.03.2018

Scholen - Kleuter- en basisonderwijs

BERLIN / KOPERGIETERY / HETPALEIS

REMEMBER THE DRAGONS …

6de leerjaar

Een meisje uit Engeland voelt geen pijn en heeft nauwelijks slaap nodig. De jongen van een Franse tweeling weet al van zijn vier jaar dat hij liever een meisje zou zijn. Een Amerikaanse jongen maakte met zijn grootvader tientallen graancirkels. ’s Nachts, in het grootste geheim. In China geven ouders een feest wanneer ze hun kind betrappen op een eerste leugen.
Geïnspireerd door ongelofelijke verhalen van overal ter wereld is Remember the dragons … een installatievoorstelling rond waarheid en fictie. Als publiek ben je zowel deelnemer als getuige. Wat is waar en wat niet?

Het publiek neemt plaats aan een grote ovalen tafel. Op dertig schermen kijken zestig kinderogen uit alle hoeken van de wereld je aan. Een meisje voor je begint te vertellen. Er volgt nog een verhaal, nog één en nog één. Dan lijkt de hele wereld plots samen te komen rond de tafel. Elk in hun eigen taal beginnen de kinderen met elkaar te praten en ontspint er zich langzaam een gesprek. Geloof je wat er wordt verteld?

 Duur75 min (met in- en uitleiding)
Toegangsprijs 3 euro
Aantal max. 30 lln
Omkadering lesmap

Remember the dragons.spot  (pas na de voorstelling gebruiken met de jongeren)

info en reservatie: linda.cesar@maasmechelen.be

 

concept: BERLIN naar Perhaps all the Dragons… - creatie: Bart Baele, Yves Degryse, Tom Struyf - muziek: Eric Thielemans - scenografie: Manu Siebens - coproductie: Rotondes (Luxemburg), Tweetakt festival(Nederland) - met de steun van de Vlaamse
Gemeenschap - foto: Marc Domage

Locatie Schouwburg
Timing09:00 / 10:45 / 13:30
Prijs€3,00