zaterdag

17.03.2018

14:00

Podium - Theater, Podium - Familie

BERLIN, KOPERGIETERY & HETPALEIS

Remember The Dragons … (vanaf 11 jaar)

30 fascinerende verhalen, verteld door kinderen uit 21 verschillende landen, in 15 talen. Een bont gezelschap dat samen met het jonge publiek aan een grote ovalen tafel aanschuift

In Remember the dragons… word je ondergedompeld in een bad van verhalen die té absurd lijken om waar te zijn.Een meisje uit Marokko heeft nooit honger, voelt geen pijn en heeft nauwelijks slaap nodig. Een Deense jongen weet al sinds zijn 4de dat hij liever een meisje wil zijn. Een leeftijdsgenoot uit Zuid-Afrika maakte met zijn grootvader tientallen graancirkels.
‘s Nachts, in het grootste geheim. Waar of niet waar? En waar komt dat ruimtemannetje nu ineens vandaan?
Remember the dragons… is een video-installatievoorstelling voor een jong publiek. Een enorme tafel met dertig schermen biedt plaats aan evenveel kijkers die houden van straffe verhalen. De voorstelling is gebaseerd op BERLIN's succesverhaal Perhaps all the dragons…, dat ondertussen meer dan 590 opvoeringen op de teller heeft staan.

Remember the dragons…. laat jongeren en volwassen de verhalen vanuit verschillende perspectieven bekijken en stuurt hen naar huis met een bijzondere reeks gedeelde herinneringen én een prachtig fonkelende maansteen.

Talen: Nederlands, Oekraïens, Duits, Spaans, Engels, Russisch, Arabisch, Gujarati, Frans, Kroatisch, Chinees, Deens, Italiaans, Hebreeuws, Roemeens
Ondertiteling: Nederlands

Opgelet: Er zijn 30 tickets voor 30 jongeren (vanaf 11 jaar) aan 30 schermen beschikbaar. Enkel de jongeren betalen een ticket van 5 euro. Zij mogen gratis 1 of 2 volwassenen meebrengen.
Omgekeerd brengen volwassenen minstens één kind mee. Volwassenen verblijven in een bijzondere ruimte met live-verbinding met de zaal waar de jongeren zich bevinden. Een ruimte die achteraf meer zal hebben betekend dan ze zich nu kunnen inbeelden.

 

 

Straffe verhalen verteld door kinderen uit de hele wereld op dertig tv-schermen. Het leek alsof die echt tegen mij aan het praten waren. Soms babbelden ze ook met kinderen op andere schermen. Hoe ze dat gedaan hebben, weet ik niet. Maar het zat megawijs in elkaar!
reactie van Mauro (13j) in De Standaard (Filip Tielens)

Remember the Dragons (11+) brengt hulde aan de kracht van de leugen, aanjager van verbeelding en bevrijding. [‘Remember the dragons…’ wijdt je in] in de traditie van het Drakenfeest en [maakt je] bewust van hetgeen we als volwassenen zijn verloren: de ambitie om op de maan te mikken.
Evelyne Coussens in De Morgen

Hoe belangrijk is de waarheid? Wat is liegen en wat is fantaseren? De verwarring over wat de kinderen wel en niet beleven in de andere zaal, zorgt ervoor dat deze voorstelling ontroert ná het applaus, als je met je jongere partner praat over de voorstelling.
Els Van Steenberghe in Knack Focus

Karrewiet VRT

 

Duur: 75 min (incl. in- en uitleiding)

concept: BERLIN naar Perhaps all the Dragons - creatie: Bart Baele, Yves Degryse, Tom Struyf - muziek: Eric Thielemans - een productie van: BERLIN, hetpaleis, Kopergietery - foto's: Berlin & Marc Domage & Frederik Buyck  - coproducenten: Rotondes, Tweetakt festival. BERLIN is een artiste associé in CENTQUATRE en Creative Associate bij deSingel - met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Met: Alice Fatzaun, Alina Tugusheva, Amy Sibille, Anuna De Wever-Van der Heyden, Asia Gomarasca, Brecht Ghyselinck, Daniella Foros, Emanuel Ost, Jens De Vylder, Kareena Lakhani, Kas de Bruin, Koral Tabdidishvili, Luka De Wever-Van der Heyden, Manu Van Mieghem, Maya Vasquez, Melisa Mehmeti, Milo Lenski, Lena Lenski, Mpho Pierreux, Nestor Matytchak, Shams Bedja, Shania Choksi, Siene De Vylder, Wolf Verniers, Joaquin De Neef, Salma Bekkour, Henri Van den Eynde, LiungWen Liu, Koen Fillet, Sven Speybrouck, Barbara
Raes, Patrick De Jaegher

Locatie Polyvalente zaal
Aanvangsuur14:00
-26 / abo / groep€5,00