woensdag

19.01.2022

20:15

Podium - Theater

BERLIN

Ramble Song

In Ramble Song katapulteert BERLIN de muziek samen met het filmische naar het voorplan. In een reeks tableaus ontspint zich een poëtische zwerftocht vol schoonheid, maar ook teleurstelling. Ramble Song laveert tussen melancholie en zwarte humor, geïnspireerd door de figuur van de drifter - de nomade die een vorm van besluiteloosheid cultiveert en in elk van ons schuilt.

Op scène vinden we een theatrale installatie. Dit organisme in slaapmodus, met iets wat lijkt op een continu hoor- en zichtbare ademhaling, wordt leven ingepompt door middel van livemuziek en filmbeelden. De soundtrack gaat breed: met echo’s van nieuw-klassieke muziek maar evengoed stuwende krautrock en breed uitwaaierende synthgedreven soundscapes. De dagelijkse ruis tussen onze oren maakt hier even plaats voor een muzikaal universum dat in beeld wordt gekristalliseerd - en omgekeerd.

In Ramble Song staan vier muzikanten en één van de makers op het podium, aangevuurd door BERLINs huiscomponist. Peter Van Laerhoven maakte naam als filmcomponist bij o.a. Fien Troch en als rock- en popmuzikant (o.a. Monsoon en Woven Hand) en kleurt sinds het prille begin het muzikale universum van BERLIN mee in. Hij wordt live bijgestaan door Tim Coenen [o.a. Miet Warlop, The Go Find en Roadhouse Libra], Eric Thielemans (o.a. EARR, Chantal Acda en Ben Sluijs Quartet( en Tine Hubrechts (o.a. The Bear That Wasn’t). De voorstelling gaat vergezeld van een fysieke [vinyl] en digitale uitgave van de muziek.

Ramble Song kent een andere vorm dan voorgaand werk, maar is wel vintage BERLIN in het vernuftig puzzelen met (presentatie-)vormen om tot een krachtig geheel te komen. Aan elk project gaat een minutieus, langdurig onderzoek vooraf, steeds resulterend in unieke producties die een grote indruk nalaten.

concept en regie: BERLIN (Bart Baele en Yves Degryse) - spel film: Luk Sponselee, Menno De Schrijver, Michel Van Looveren, Jane Seynaeve, Anthe Baele, Jasper Meuris, Ester Van Nuffel, Ninke De Roeck, Mo Franken, Sigrid Desplentere, Jérôme Gouardères, Jaak Fremault, e.a. - video en montage: Bart Baele & Geert De Vleesschauwer - scenografie: Manu Siebens en BERLIN - compositie muziek: Peter Van Laerhoven - muzikanten: Peter Van Laerhoven, Tine Hubrechts, Eric Thielemans en Tim Coenen (live & film), Mo Franken, Ester Van Nuffel en Ninke De Roeck (film) - foto: Koen Broos - productie: BERLIN - coproductie: deSingel, le CENTQUATRE-PARIS, C-TAKT met de steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid (Podiumfonds) en Stad Antwerpen

Locatie Polyvalente zaal
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00