zondag

08.03.2020

20:15

Podium - Klassiek

Beethoven 2020 - Melnikov & Friends

W. A. Mozart, L. van Beethoven

De Russische toppianist Alexander Melnikov grijpt de aandacht met zijn pianistieke perfectie en eigenzinnig intelligent pianospel. Vorig seizoen schitterde hij met een ontroerend Rachmaninovprogramma in onze reeks. Dit seizoen horen we hem in de unieke bezetting met blaaskwartet voor een bijzondere compositie in het oeuvre van Ludwig van Beethoven.

Beethoven inspireerde zich voor zijn pianokwintet op dat van Mozart, dat voor dezelfde bezetting en in dezelfde toonaard werd geschreven. Ook qua vorm toont het kwintet opvallende gelijkenissen met dat van Mozart. Toch ontwikkelt Beethoven een geheel eigen stijl, met frisse ideeën en muzikale fijngevoeligheid. In de Sint-Pieterskerk staan beide werken op het programma. Ook Beethovens hoornsonate zal weerklinken tijdens deze schitterende avond. Kom en vergelijk beide kwintetten zelf!

2020 staat in het teken van Ludwig van Beethoven. Naar aanleiding van zijn 250ste geboortedag presenteert CC Maasmechelen een divers programma, dat een ode is aan de genialiteit van de componist.

W. A. Mozart - Rondo in a voor piano K511, Kwintet voor piano en blazers in Eb, K452
L. van Beethoven - Sonate voor piano en hoorn in F Op. 17, Kwintet voor piano en blazers in Eb

Alexander Melnikov: piano - Teunis van der Zwart: hoorn - Marcel Ponseele: hobo - Lorenzo Coppola: klarinet - Javier Zafra: fagot - foto Melnikov: Julien Mignot

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00