woensdag

05.02.2020

20:15

Podium - Klassiek

BACH@LEUT 9 - Diego Ares BACH@Leut 9

J. S. Bach - Goldbergvariaties, BWV 988

Diego Ares is een bijzonder begaafde klavecinist, die in 2017 overtuigde in onze kamermuziekreeks met een ongelofelijk programma met muziek van Antonio Soler. Dit seizoen zien we hem in twee formaties aan het werk, opnieuw als solist maar ook samen met het gerenommeerde Spaanse Quartet Gerhard.

In navolging van zijn recente cd horen we Ares’ interpretatie van Bachs Goldbergvariaties. De compositie bestaat uit een instrumentale aria gevolgd door dertig variaties, waarna de aria herhaald wordt. De variaties getuigen van een onovertrefbare fantasie en variatiekunst. Bach biedt ons een perfect evenwicht tussen structuur, proportie, contrapunt en melodie. Diego Ares, voor wie dit opmerkelijk werk een levenslange inspiratie is geweest, ziet het werk als een reis: elke variatie onderzoekt verschillende omgevingen en verrijkt de luisteraar op elke bestemming. Het laatste deel markeert de heilzame terugkeer van de componist naar huis. De cd werd bekroond door Scherzo Magazine met een Exeptional.

In de handen van Diego Ares kent dit meesterwerk een originele en oprechte aanpak. Geniet van de ongekende schoonheid van deze compositie gespeeld door een uitzonderlijk musicus.

J. S. Bach - Goldbergvariaties, BWV 988

Diego Ares: klavecimbel - foto: François Sechet

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00