vrijdag

14.02.2020

20:15

Podium - Klassiek

BACH@LEUT 9 - A nocte temporis BACH@Leut 9

Ich habe genug - Solocantates van J.S. Bach en M. Hoffman

A nocte temporis presenteert een bijzondere selectie cantates in onze kamermuziekreeks. Ich habe genug is één van de meest gekende en aangrijpende Bachcantates. De versie die a nocte temporis brengt, is de bewerking voor hoge stem en fluit die Bach maakte voor zijn vrouw Anna Magdalena. Minder bekend maar minstens even aangrijpend zijn de cantate Meine Seele rühmt und preist van Melchior Hoffman - welke lang toegeschreven werd aan Bach - en Ich armer Mensch, ich Sündenknecht, de enige solocantate voor tenor van Bach. Uit deze laatste komt de aria Erbarme dich, die aanleiding gaf tot de titel van de eerste cd van a nocte temporis.

De jonge Belgische tenor Reinoud Van Mechelen heeft de wind in de zeilen. Met zijn licht timbre, expressiviteit en uitstekende articulatie laat de zanger een frisse wind waaien door de barokmuziek. Reinoud Van Mechelen, Klara’s Jonge Belofte 2016, bouwde sinds zijn afstuderen in 2012 een rijke carrière uit. Hij treedt regelmatig op met verschillende grote barokensembles als Collegium Vocale, Le Concert Spirituel en La Petite Bande en in de opera. In 2016 richtte hij zijn eigen ensemble a nocte temporis op: met een knipoog naar het verleden, naar wat verandert, maar ook vooral naar wat onveranderd is gebleven. De cd’s Erbarme dich (2016) en Clérambault, cantates françaises (2018) die a nocte temporis opnam bij Alpha Classics, ontvingen lovende recensies en werden overladen met prijzen: twee CHOC van Classica, vijf Diapasons, een Diapason d’Or én een Caecilia prijs voor beste opname.

Maak kennis met dit veelbelovende ensemble en laat je beroeren door de aangrijpende muziek.

J. S. Bach - Cantate Ich armer Mensch, ich Sündenknecht, BWV55
J.D. Heinichen - Concerto in sol mineur voor fluit en hobo, S238
M. Hoffman - Cantate Meine Seele rühmt und preist!, BWV189
J.S. Bach - Adagio, extract uit Oster Oratorio, BWV 249
J.S. Bach - Cantate Ich habe genug, BWV82

Reinoud Van Mechelen: tenor en muzikale leiding - Annelies Decock, Ortwin Lowyck: viool - Benjamin Lescoat: altviool - Ronan Kernoa: cello - Anna Besson: traverso - Benoît Laurent: hobo - Marc Meisel: orgel / klavecimbel - foto: Senne Van der Ven

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00