vrijdag

29.11.2019

20:15

Podium - Concert

Axelle Red

Electro Acoustic Tour

Axelle Red is terug! Na Rouge Ardent - het vijfde best verkochte album in België in 2013 - en The Songs (Acoustic) uit 2015 stelt ze haar jongste album Exil aan ons voor. Je hoorde de opzwepende single Who’s Gonna Help You ongetwijfeld al op de radio.

Voor Exil trok Axelle Red naar Memphis, Nashville en Los Angeles om de juiste sound te vinden. Ze werkte er met Dave Stewart van Eurythmics, Scandinavische producers en met singer-songwriters Albert Hammond en Shelly Peiken. De laatste twee schreven exact vijfentwintig jaar geleden mee aan de klassieker Sensualité, één van de grootste successen op haar debuutplaat.

Op Exil - met iets meer pop en rock dan soul - exploreert Axelle Red voluit de mogelijkheden van haar stem: ‘Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die 'grain’ houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat’.

De Brusselse Ancienne Belgique kreeg de primeur, maar dit najaar strijkt Axelle Red met haar Electro Acoustic Tour ook neer in CC Maasmechelen. Door de verrassende combinatie van de elektronische invloeden op Exil en de akoestische muziek zal het niet gemakkelijk zijn om stil te blijven zitten. Een concert om naar uit te kijken!

Exil wordt bedolven onder de superlatieven:
Melodieën die je optillen, je inspireren en meenemen naar elders. Europe 1
Haar beste album in 20 jaar. RTL
Een nieuwe plaat met ongelooflijk mooie liedjes France Bleu

Axelle Red: zang en gitaar - Dominique Vantomme: keys - Wigbert Van Lierde: gitaar - Simon Le Saint: drums - foto: Jan Welters

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€34,00
abo / groep€32,00
-26€32,00