donderdag

02.02.2023

20:15

Podium - Klassiek

Anneleen Lenaerts

Vienna Stories

Anneleen Lenaerts is één van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. Het grote publiek kent haar natuurlijk als soliste bij de Wiener Philharmoniker, één van de meest prestigieuze orkesten ter wereld. Ondertussen bouwt ze ook aan een mooie solocarrière.

Anneleen selecteerde voor haar cd Vienna Stories een repertoire dat aansluit bij haar leven als musicus in Wenen en bij haar werk bij de Wiener Philharmoniker. ‘De werelden van opera en symfonie smelten perfect samen met het dagelijks leven in Wenen, en met deze muziek hoop ik de luisteraar mee te nemen op een prachtige Weense reis met mijn harp,’ zegt ze zelf.

Lenaerts keert terug naar de Sint-Pieterskerk te Leut voor een soloprogramma rond haar cd Vienna Stories. Duik samen met haar in het hartverwarmende Lied aan de Maan van Dvořák en de bruisende Moldau van Smetana.

Haar creatieve intelligentie wordt ook hoorbaar. Deze harpist heeft een ongewoon groot aantal kleuren en nuances. Lenaerts weet deze ruimte zeer resoluut te gebruiken, zo fantasierijk en intelligent in ontwerp. Fono Forum

Vol energie countert ze het ensemble. Ook in het populaire Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo (door de componist gearrangeerd voor harp) neemt de solist een opvallende dominantie over. Met benijdenswaardig gemak geeft ze duizelingwekkende inzichten in haar werkelijk hemelse instrument. Mooi. Wiener Zeitung

A. Zabel - Fantaisie sur Faust de Gounod Op. 12
R. Wagner - Walthers Preislied from Meistersinger (arr. Hans Trnecek)
G. Puccini - Fantaisie sur la Bohème (arr. Anneleen Lenaerts)
B. Smetana - Die Moldau (Vltava) (arr. Hans Trenecek) Op. 28
A. Dvořák- Song to the moon (uit Rusalka) (arr. Anneleen Lenaerts)
F. Liszt - Les Préludes, Sinfonische Dichtung (arr. Anneleen Lenaerts) Nr. 3 (naar Alphonse de Lamartine)

Anneleen Lenaerts: harp - foto: Andrej Grilc

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00