donderdag

20.10.2022

20:15

Podium - Klassiek

Anja Linder Trio

F. Schubert

Anja Linder is één van de meest charismatische en populaire harpisten van haar generatie, dankzij haar expressieve spel, haar persoonlijkheid en haar uitzonderlijke carrière. Samen met violist Laurent Korcia en celliste Julie Sevilla-Fraysse stelt het trio zijn cd met muziek van Schubert aan ons voor.

Schubert neemt een bijzondere plek in het oeuvre van Anja Linder in. Na vier jaar noodgedwongen speelstop omwille van een ongeval was het de muziek van Schubert die Linder opnieuw naar de harp deed grijpen. Ze omschrijft het als volgt: ‘Er is geen componist met wie ik zo'n diepe verbondenheid voel, omdat hij zijn hele leven heeft geworsteld om uit de duisternis te komen en schoonheid te baren. Zijn strijd om zijn vermogen tot verwondering voor het leven en voor de kunst intact te houden, voel ik vanuit het diepst van mijn wezen.’ Het resultaat is een prachtige cd en ode aan de grootmeester.

De muziek van Franz Schubert graaft diep en verkent de menselijke ziel van binnenuit. Het belooft een prachtige concertavond te worden.

F. Schubert - Ave Maria, Nachtstück, Lied der Mignon
B. Bartok - Danses Roumaines
Z. kodaly - Eerste beweging uit duo Op. 7
G.F. Händel / J. Halvorsen - Passacaille
F. Schubert - Sonate Arpeggione; Trio Op. 100, Andante con Moto

Anja Linder: harp - Laurent Korcia: viool - Julie Sevilla-Fraysse: cello - foto's: Sylvia Galmot

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00