dinsdag

08.12.2020

14:00

Podium - Film

All of Us - Cinématinee - Afgelast! Cinématinee

Willem Wallyn, 2020

All of Us is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy, die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten, die geleid wordt door therapeute Els, die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar heeft een plan. Ze wil dat haar jongere zus haar rol in het gezin overneemt, als vrouw én als moeder. Maar haar zus ziet dat niet echt zitten.

All of Us is de nieuwe film van scenarist-regisseur Willem Wallyn, die een indrukwekkende cast wist te strikken met bekend en minder bekend Vlaams talent: Maaike Neuville, Barbara Sarafian, Jan Hammenecker, Joke Devynck, Bruno Vanden Broecke, Wim Opbrouck, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Ella Leyers, Janne Desmet, Anne-Laure Vandeputte, Dominique Van Malder, Kris Cuppens, Ona-Lisa Van Haver, Ellis De Beule en Janelle Vanes.

All of Us is een film over Leven, Liefde en Loslaten, maar ook een film over Hoop, Humor en Helden.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren.

Het zware thema wordt verlicht met spitse dialogen en tragikomische situaties. Maar hou wel je zakdoek klaar: naar het einde toe pakt Wallyn uit met een van de ontroerendste scènes uit de Vlaamse filmgeschiedenis. Vertigo

Het vergt een ongevoelig mens om hierbij onbewogen te blijven. De Standaard

Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00