woensdag

14.12.2022

20:15

Podium - Theater

Alice Reijs, Marthe-Beke Bracht, Lucas Van den Eynde, Tom Van Dyck

EX

Vier mensen proberen een leuke avond te hebben. Gescheiden en hertrouwd willen ze liefst helemaal opnieuw beginnen, maar het verleden kun je niet zomaar vergeten. Zeker niet wanneer alles open en eerlijk bespreekbaar moet zijn. Wat een gezellige avond had moeten worden bij de nieuwe barbecue, eindigt in een nachtmerrie. Een afwezige ex is de aanleiding.

Vier topacteurs bijten zich vast in de tragikomische tekst van Theatergroep Carver. De naam van de groep verwijst naar de Amerikaanse auteur Raymond Carver (1938 -1988), de meester van het dirty realism. De dialogen lijken op het eerste gezicht onschuldig, maar zitten vol insinuaties, verkapte aanklachten en doortrapte wraaknemingen.

Theatergroep Carver heeft sinds haar oprichting in 1989 een geheel eigen stijl van theater maken ontwikkeld, die zich kenmerkt door de uiterst persoonlijke betrokkenheid van de spelers zelf. Carver liet zich inspireren door situaties, plekken en omstandigheden die op schrijnende, maar vaak ook hilarische wijze het droevige geploeter van gewone mensen toonden.  

spel: Alice Reijs, Marthe-Beke Bracht, Lucas Van den Eynde, Tom Van Dyck - tekst: Theatergroep Carver - decor: Philippe Van de Velde (Studio ORKA) - productie: De Kempvader - grafische vormgeving: Stinus Van Grieken

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00