dinsdag

27.10.2020

20:15

Podium - Dans

Alexander Vantournhout / not standing

Through the Grapevine

Through the Grapevine is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind, maar zeker niet perfect, lijken niet op mooie Instagram-plaatjes en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen, maar tonen juist de schoonheid van het échte.

Deze choreografie speelt met de verschillen in lichaamsbouw en fysieke kracht. De performers zoeken met inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder de humor te schuwen. In Through the Grapevine worden langdurig contact en lichaamskracht gebruikt als tegengewicht om vorm te geven aan het ambigue en hybride karakter van de aanraking. Door een ononderbroken wederzijds fysiek contact ontspint de wisselwerking tussen aanraken en aangeraakt worden zich als basismelodie van de voorstelling.

Alexander Vantournhout zoekt graag naar fysieke extremen op het snijvlak tussen dans en circus. Hij studeerde dans aan P.A.R.T.S. en volgde een opleiding aan ESAC (circusschool in Brussel). Alexander Vantournhout was laureaat van de prestigieuze wedstrijd CircusNext en won de Jongtheaterprijs én de Publieksprijs op Theater Aan Zee. 

 

Recensie De Standaard****

 

Allemaal hoogst originele choreografieën die meteen op je netvlies blijven kleven. De Standaard ****

Het werk van Alexander Vantournhout is ongemakkelijk, grappig, gevaarlijk, verbijsterend, maar vooral heel meeslepend. Dancing Review

 Artikel Evelyne Coussens in De Morgen 

concept en choreografie: Alexander Vantournhout - creatie i.s.m.: Emmi Väisänen, Axel Guérin en Alexander Vantournhout - componist: Andrea Belfi - dramaturgie: Rudi Laermans - licht: Harry Cole - techniek: Rinus Samyn - foto's: Bart Grietens - met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00