donderdag

10.11.2022

20:15

Podium - Klassiek

Ad Mosam

Remember Me

Gratis workshop voor het concert

Om 19u15 geeft artistiek leider Huub Ehlen een workshop met toelichting van het programma en laat hij je ook actief de muziek ervaren. Om 19u50 openen de deuren voor het concert.

Als muziek al in staat is om een fluwelen deken over je schouder te leggen en je te troosten, dan is het wel de muziek van Henry Purcell. Niet alleen dringt de compassie die zijn muziek oproept, door tot diep in de ziel, ze omarmt je ook met milde klanken. Weke tonen van baroktrombones versmelten bijna ongemerkt met heldere koorstemmen.

Zijn bekende Funeral Sentences for the Death of Queen Mary vormen samen met het indringende Hear my Prayer, o Lord het hart van dit concert. Waar Purcell en Byrd met hun smekende melodieën nog richting de hemel reiken, waan je je met het etherische motet Selig sind die Toten van Schütz al in Gods hand. Deze verrassende ontmoeting tussen karaktervolle Engelse en stralende Duitse barok viert en gedenkt het leven. Troostrijk en hartverwarmend!

Ad Mosam is ambassadeur van de barokmuziek in Zuid-Nederland. Het ensemble geeft concerten met bekend barokrepertoire, maar ook met onbekende, barokke juweeltjes. Het publiek ontroeren en meevoeren is zijn missie. Ad Mosam overdonderde eerder in onze reeks met een ongelofelijke uitvoering van Händels Messiah. Dit jaar zorgt het voor een hartverwarmend concert rond Allerheiligen.

H. Purcell - Funeral Sentences, Hear my prayer o Lord, Remember Me, Remember not Lord our offences
Byrd - Fantasia
T. Tomkins - Pavane
S. Scheidt - Paduan IV, Courant XI, Gaillarde IIX  
J.Pz.Sweelinck - Mein Junges leben, Toccata in G SwWV 288
J.S. Bach - Vergiss mein nicht, dass Ich dein nicht vergesse
H. Schütz - Die mit Tränen säen, Erbarm dich mein, o Herre Gott, Selig sind die Toten 

Ad Mosam o.l.v. Huub Ehlen: precieze bezetting wordt later bekendgemaakt

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00