zondag

13.02.2022

20:15

Podium - Concert

Absynthe Minded

20

Twintig jaar aan de top met talloze classics: Absynthe Minded heeft niets meer te bewijzen. Zelf denkt de band daar helemaal anders over. Op hun nieuwste single Mixing The Medicine klinken de muzikanten meer dan ooit als een stel jonge veulens, met die kenmerkende stem van Bert Ostyn, die warme sound en de grote goesting van de beginjaren. ‘Mixing up the medicine and keeping it cool,’ zingt Ostyn. Hij fileert deze complexe wereld en ontdekt dat er voor hem maar één antwoord is: nog meer zichzelf zijn. Deze oprechtheid hoor je in de muziek die complexloos fris maar razend spannend is.

Al twee decennia lang grossiert deze band in frisse indiepop doorspekt met jazz, gipsy swing en rock en puik songwriterschap. Een indrukwekkend muzikaal verhaal samengevat in zeven langspelers, waarvan het laatste wapenfeit Riddle Of The Sphinx in juni 2020 het levenslicht zag.

Dit is het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière te vertalen naar een intieme theatersetting, up close and personal. Deze keuze laat Belpop-klassiekers als Envoi en My Heroics, Part One fantastisch tot hun recht komen. Live versterkte de band zich met de enige echte Isolde Lasoen.

De tournee 20 is een 20ste verjaardag om reikhalzend naar uit te kijken. Bovendien speelt Absynthe Minded voor het eerst in onze fantastische schouwburg!

i.s.m. Jeugddienst Maasmechelen

Bert Ostyn: zang/gitaar - Sergej Van Bouwel: bas - Toon Vlerick: gitaar - Isolde Lasoen: drums - Laurens Dierickx: keys - foto: Michelle Geerardyn

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€25,00
abo / groep€25,00
-26€25,00