Scholen - Secundair onderwijs

Ons aanbod
Voor het secundair onderwijs presenteren we spitante voorstellingen die aansluiten op de leefwereld van de jongeren. Het resultaat is een gevarieerd en eigentijds aanbod met extra aandacht voor actuele maatschappelijke thema’s als migratie, identiteit en relatievorming.

Voorbereiding en nabespreking
Een goede voorbereiding op de schoolvoorstelling in de klas is een absolute meerwaarde. Kinderen goed voorbereiden voor aanvang van de voorstelling over het verhaal, de sfeer of de stijl leidt tot meer begrip en inzicht en tot een onuitwisbare ervaring.

Een goed gebruik van een lesmap is een meerwaarde voor de ervaring van de kinderen. Niet elke voorstelling hoeft een lange voorbereiding, maar vaak is een korte introductie wel aangewezen en is het leuk om in de klas even tijd uit te trekken voor een voor-en een nagesprek.

Veel voorstellingen uit ons scholenaanbod worden omkaderd door een educatieve lesmap.
Je kan ze vinden op onze website bij de respectievelijke schoolvoorstellingen.

Lesmappen via onze website
Op de schoolpagina's van onze website vind je informatie over de voorstellingen, maar ook achtergronden, interviews, recensies, foto's en (soms) videotrailers. Deze informatie is zeker een aanvullende informatiebron ter voorbereiding of als inspiratie voor een interactief voor- en nagesprek in de klas.

Bij het noteren van de inschrijvingen houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren wat betreft uur en grootte van de groep, maar soms zal enige flexibiliteit noodzakelijk zijn. Wij hopen dat je daarvoor begrip kunt opbrengen.

Inschrijvingen
De inschrijvingen lopen via de contactpersonen op de verschillende scholen en komen liefst binnen voor dinsdag 30 mei. Wij verwerken ze en bezorgen je vervolgens een bevestigingsformulier. Je aanvraag is definitief nadat het ondertekende bevestigingsformulier opnieuw in ons bezit is.
Omdat wij bindende contracten afsluiten met gezelschappen, wordt een annulering door de school enkel aanvaard in geval van overmacht. In alle andere gevallen zien we ons verplicht de voorstelling te factureren.
De factuur volgt na de voorstelling. Toegangsprijs bedraagt 6 euro per leerling (film: 4 euro

contact: linda.cesar@maasmechelen.be