Scholen - Basisonderwijs

Ons aanbod
De schoolvoorstellingen voor het basisonderwijs worden in de eerste week van september voorgesteld aan de scholen en zijn vanaf dan ook terug te vinden op onze website. Je kunt insschrijven via het inschrijvingsformulier, waarvoor je  hier vanaf begin september een link terugvindt, of je kunt contact opnemen met de programmator Jeugd.

Voorbereiding en nabespreking
Een goede voorbereiding op de schoolvoorstelling in de klas is een absolute meerwaarde. Kinderen goed voorbereiden voor aanvang van de voorstelling over het verhaal, de sfeer of de stijl leidt tot meer begrip en inzicht en tot een onuitwisbare ervaring.

Een goed gebruik van een lesmap is een meerwaarde voor de ervaring van de kinderen. Niet elke voorstelling hoeft een lange voorbereiding, maar vaak is een korte introductie wel aangewezen en is het leuk om in de klas even tijd uit te trekken voor een voor-en een nagesprek.
De meeste voorstellingen uit ons scholenaanbod worden omkaderd door een educatieve lesmap. Je kan ze vinden op onze website bij de respectievelijke schoolvoorstellingen.

Lesmappen via onze website
Op de schoolpagina's van onze website vind je informatie over de voorstellingen, maar ook achtergronden, interviews, recensies, foto's en (soms) videotrailers. Deze informatie is zeker aanvullend ter voorbereiding of als inspiratie voor een interactief voor- en nagesprek in de klas.

cultuurkuur - dynamo3
dynamo3 ondersteunt de scholen met praktijkvoorbeelden, vervoer met De Lijn naar culturele bestemmingen en subsidies voor creatieve projecten.
Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling.
Met dynamoPROJECT kan je max. 1500 euro krijgen voor een creatief schoolproject waarbij je met min. 1 externe culturele partner een langer actief proces aflegt op maat van de school.
Meer info: www.cultuurkuur.be.

Inschrijvingen
In de eerste week van september stellen we ons programma voor in het cultuurcentrum (datum wordt later gecommuniceerd). De aanwezige leerkrachten en directies ontvangen op dat moment de benodigde schoolbrochures. Scholen die niet aanwezig zijn, kunnen de brochures later ophalen.

Wij bezorgen je vervolgens een digitaal inschrijvingsformulier dat je ingevuld kunt mailen naar ellen.hermans@maasmechelen.be. Dit kan vanaf een nog te bepalen datum. Wij volgen de inschrijvingen op in volgorde van ontvangst. Je kunt het formulier eveneens faxen (089/76 97 99) of binnenbrengen op het secretariaat.

Je aanvraag is definitief nadat het ondertekende be vestigingsformulier in ons bezit is. Annuleringen worden enkel aanvaard in geval van overmacht. In alle andere gevallen zien wij ons verplicht de aangevraagde voorstelling te factureren. Wanneer je een voorstelling bezoekt, geef je het ingevulde toegangsbewijs af aan de verantwoordelijke van het cultuurcentrum.De aanwezige leerlingen worden regelmatig nageteld.

Betaling
De toegangsprijs voor het kleuter- en basisonderwijs is 3 euro per kind.Na de activiteit ontvang je een factuur op basis van het opgegeven aantal leerlingen. Voor afwezige leerlingen hanteren we een afwijkingsmarge van 10 procent. Grotere afwijkingen worden gefactureerd.

Omdat wij bindende contracten afsluiten met gezelschappen, wordt een annulering door de school enkel aanvaard in geval van overmacht. In alle andere gevallen zien we ons verplicht de voorstelling te factureren.

Praktisch
Wij verwachten de scholen minstens 10 minuten voor aanvang van een voorstelling of film. Het gebruik van de vestiaire is verplicht en uiteraard zijn snoep, drank en andere gadgets in de schouwburg verboden.
Aan de begeleidende leerkrachten vragen we uitdrukkelijk om verspreid tussen de leerlingen van hun klas plaats te nemen om zo het rustige verloop van de voorstelling of film mee te verzekeren. Leerkrachten blijven verantwoordelijk voor hun leerlingen, ook in de schouwburg.

Wil je graag iets kwijt over de bezochte voorstelling of film?
Reacties zijn welkom via linda.cesar@maasmechelen.be