Over CCMM

MISSIE

CC Maasmechelen is een open, bruisend huis waar iedereen welkom is om van kunst en cultuur te genieten, om elkaar te ontmoeten, om onvergetelijke indrukken op te doen.
CCMM wil een verhaal vertellen dat krachtig, avontuurlijk en relevant is, en een trekker zijn in de uitbouw van een springlevend artistiek klimaat in de regio.

Een cultuurbad dat je raakt en beroert
Als open huis voor cultuur kiezen wij voor een breed en divers actueel aanbod in verschillende artistieke disciplines: theater, muziek, dans, beeldende kunst, literatuur, fotografie, film, comedy en alles daartussen. We tonen werk van bekende artiesten en van jong, nieuw talent. Grootse creaties maar ook kleine, experimentele parels.
CC Maasmechelen geeft kansen aan magnifieke makers van eigen bodem en van diverse origine. Onze programmaselectie vertrekt vanuit een permanente nieuwsgierigheid, is een bruisend kwaliteitsmerk en zet in op verdieping. Kunst gemaakt voor kinderen, jongeren en families krijgt daarbij de aandacht die het verdient. Een wervelwind aan schoonheid, daar gaan we voor.
We spelen in op wat jij boeiend vindt, wat jou raakt en ontroert. Je ziet het allemaal - en soms eerst - in CCMM!

Bruisende plek waar je je thuis voelt
In CCMM geloven we niet alleen in aandacht voor het schone, maar ook in aandacht voor elkaar. Wij willen een huis van ontmoeting zijn waar iedereen welkom is.
Een bruisende plek ook waar je onthaast en geniet. En waar je met anderen indrukken en ervaringen kan uitwisselen in een gemoedelijke, warme sfeer. Artiesten en publiek zien we als onze gasten. Van vestiaire tot bar, van ticketbalie tot schouwburg, overal omringen we je met zorg. Van één ding mag je zeker zijn: in alles wat we doen, leggen we de lat hoog.
Ook sociaal-culturele verenigingen kunnen rekenen op onze gastvrijheid, infrastructuur en logistieke ondersteuning. Onze droom is om iedereen te laten participeren en daaruit te leren. We rusten niet voordat elke Maasmechelaar jaarlijks heeft deelgenomen aan minstens één activiteit.

Bijzondere beleving
Wij zijn gepassioneerd door kunst en cultuur, en die passie delen we graag met ons publiek. Een bijzondere beleving maken van jouw bezoek, dat staat voor ons op nummer één. Bij tal van voorstellingen bieden we een rugzakje aan om de taal, het werk en de drijfveren van de kunstenaar persoonlijker en toegankelijker te maken. Deelnemen aan deze inleidingen, rondleidingen of artist talks leidt tot een diepere beleving en een intensievere kijkervaring, maar opent vaak ook je blik op de wereld en de werkelijkheid.
We nodigen je graag uit om op verschillende manieren de kracht van cultuur te ervaren en nu en dan eens iets nieuws te ontdekken. Reken op een feest voor alle zintuigen!

Verbinding en kruisbestuiving
Openheid, geen muren optrekken, is een keuze die we ook doortrekken naar het hart van onze werking. Zo treden we regelmatig buiten de muren van de schouwburg en organiseren we evenementen op locatie. We slaan de handen in elkaar met lokale en regionale partners uit de kunstwereld, onderwijs en erfgoed. We ondersteunen verenigingen, scholen en sociale organisaties en stappen mee in interessante initiatieven. We leveren inspiratie, enthousiasme en knowhow aan wie gebeten is door kunst en cultuur. Verbinding en kruisbestuiving, daar geloven we in. Samen zetten we Maasmechelen op de kaart als de plek waar het allemaal gebeurt, waar grootse ideeën groeien.
Het is onze ambitie om de bakens te verzetten en een trekker te zijn in de uitbouw van een springlevend creatief klimaat in de Euregio.

 

AFDELING VRIJE TIJD

CC Maasmechelen als onderdeel van de Afdeling Vrije Tijd van de gemeente Maasmechelen.

De Afdeling Vrije Tijd heeft als hoofddoelstelling de gemeente Maasmechelen te profileren als een dynamische vrijetijdsgemeente in de bredere regio. De Afdeling Vrije Tijd zorgt voor de ontwikkeling en bestendiging van een gevarieerd vrijetijdsaanbod in de gemeente Maasmechelen en stelt een vrijetijdsbeleid op maat van alle deelsectoren en doelgroepen voorop. De ondersteuning van het verenigingsleven inzake vrije tijd, het organiseren van acties en evenementen en het beheer van de vrijetijdsruimte zijn de grote werkdomeinen van deze dienst.

De Afdeling Vrije Tijd bundelt alle diensten met een publiek karakter aangaande vrijetijdsbesteding met name: het cultuurcentrum, de bibliotheek, de jeugddienst, de sportdienst, de cultuurdienst en de dienst erfgoed.