Contact - Vrijwilligers & stages

CC Maasmechelen zoekt vrijwilligers!

CC Maasmechelen is een open cultuurhuis met een brede dynamische werking in de regio. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar gedreven en gemotiveerde vrijwilligers voor de praktische ondersteuning van onze werking.

Taken zijn o.a.
- Onthaal van bezoekers, ticketscan en plaatsaanwijzingen.
- Vestiaire bemannen voor en na (avond)activiteiten.
- Helpen bij de voorbereiding en naverwerking van voorstellingen, o.a. klaarzetten en wegruimen catering.
- Helpen bij de voorbereiding van dans- en muziekvoorstellingen (kleedsters): occasioneel (hand)wassen, drogen, strijken en herstellen van kledij.
- Ondersteuning bar door bediening, afruimen, afwassen voor en na voorstellingen.
- Promotie voeren voor onze activiteiten door te flyeren of affiches te verspreiden.
- Bewaking expo’s tijdens openingsuren.

Als vrijwilliger bij Cultuurcentrum Maasmechelen kan je verantwoordelijk zijn voor allerlei taken. Je kan hierbij zelf aangeven hoe vaak je per seizoen wilt helpen en welke taken je bij voorkeur wilt uitvoeren.

Wat is de meerwaarde voor jou?
- Je hebt contacten met het CCMM-team, andere enthousiaste vrijwilligers, het publiek en de gezelschappen.
- Je doet mee met een leuke teamactiviteit op het einde van het seizoen en je mag je verwachten aan een attentie op de dag van de vrijwilliger. Bovendien word je als vrijwilliger van CCMM als eerste uitgenodigd op de opening van het seizoen, de festivals en de tentoonstellingen.
- Je krijgt de kans om de werking achter de schermen van dichtbij mee te maken.
- Je kan jezelf ontplooien in een open huis en je krijgt de nodige ondersteuning.
- Je wordt verwelkomd met een badge en een katoenen tas van het cultuurcentrum.
De badge draag je tijdens het uitvoeren van je taken zodat je voor iedereen herkenbaar bent als aanspreekpunt. 
- Je ontvangt tijdens je shift 2 drankbonnen voor niet-alcoholische consumpties: koffie, thee, frisdrank, water.

Welk profiel heb je?
CCMM zoekt vrijwilligers die zich herkennen in het volgende profiel:
- Je hebt zin om 's avonds en in het weekend te werken.
- Je bent een ambassadeur van CCMM en bent regelmatig aanwezig op evenementen in het cultuurcentrum.
- Je hebt het nodige verantwoordelijkheidsgevoel en bent flexibel.
- Je gaat professioneel en (klant)vriendelijk om met de artiesten, het publiek en het team.
- Je hebt een vriendelijk en verzorgd uiterlijk.
- Je toont engagement en stiptheid.
- Je hebt interesse in het aanbod van CCMM.

Onkostenvergoeding
CC Maasmechelen vergoedt de vrijwilligers volgens de forfaitaire regeling. Als vrijwilliger krijg je allerlei voordelen en kansen. Je inzet is voor ons namelijk héél belangrijk: we rekenen op je aanwezigheid want je maakt volwaardig deel uit van het CCMM-team.
Je onkostenvergoeding bestaat uit 15 euro per dagdeel van 4 uur. Alle vergoedingen worden 3x per jaar afgerekend na de volgende periodes: september t/m december, januari t/m maart en april t/m juni. Je krijgt een vrijwilligersverzekering ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid’ en ‘Lichamelijke Ongevallen’.

Regeling voor uitkeringsgerechtigde vrijwilligers
Hou er rekening mee dat uitkeringsgerechtigden niet zomaar vrijwilligerswerk mogen doen. Zo moeten werklozen of bruggepensioneerden schriftelijk aangifte doen bij de RVA. Anders dreigen ze hun uitkering te verliezen. Arbeidsongeschikten hebben dan weer toestemming nodig van de adviserend geneesheer. En wie een leefloon ontvangt, moet het vrijwilligerswerk melden bij het OCMW. Je brengt deze documenten zelf in orde.

Privacywetgeving
CC Maasmechelen respecteert je privacy én neemt de nodige voorzorgen om je gegevens te beschermen. CC Maasmechelen houdt zich daarbij aan de Belgische privacywet van 8 december 1998 en de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) of Algemene Verordening Gevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018.
Voor de meest actuele informatie verwijzen we je graag door naar volgende website: www.vlaanderenvrijwilligt.be

Kandidatuur indienen?
Wil je als vrijwilliger komen werken in CC Maasmechelen? Stuur dan een mail naar linda.cesar@maasmechelen.be. Je hulp is zeer welkom!

 

Stage

We zoeken steeds gemotiveerde stagiair(e)s met culturele bagage om mee te werken aan verschillende projecten, dit kunnen uitvoerende taken/ondersteuning geven zijn op vlak van communicatie, productie als marketing, alsook diverse onderzoeksopdrachten uitwerken (bv. festivals, culturele beleving, doelgroepenwerking, heractiveren van klanten, educatieve werking, publiekswerking, scholenwerking, marketingbeleid, hrm beleid, licht- en geluidtechniek…). We zoeken stagiai(e)rs op zowel master als bachelor niveau.

Een vlotte pen, een supermotivatie én een dosis zelfstandigheid zijn pluspunten. Elke stageaanvraag moet vergezeld zijn van een zo concreet mogelijk projectvoorstel, of van enkele specifieke interessegebieden waarrond de stage zich zou afspelen. Vergeet ook niet te vermelden in het kader van welke opleiding je stage zal volgen!

Om de haalbaarheid te vergroten en slaagkansen te verbeteren, nemen we niet meer dan 2 stagiair(e)s per seizoen aan en enkel stagiair(e)s die gedurende een langere periode (2 à 3 maanden) voltijds stage kunnen lopen.

Vakantiewerk

Vakantiewerk is helaas niet mogelijk in CC Maasmechelen. In de maand juli zijn we gesloten en de aanloop voor het nieuwe theaterseizoen nemen we in augustus, een te kalme maand om een jobstudent in te schakelen.

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Cultuurcentrum Maasmechelen, t.a.v. Eef Proesmans of mail naar info@ccmaasmechelen.be.