Bereikbaarheid - Veilig van cultuur genieten

EINDELIJK kunnen we weer van cultuur genieten! Hier hebben we enorm naar uitgekeken. Wij stellen alles in het werk om je in een veilige omgeving te ontvangen.

Het cultuurcentrum respecteert steeds de kaders die worden opgelegd in het generieke  basisprotocol cultuur, de sectorgids professionele kunsten en het horecaprotocol.
U kan voor alle vragen en opmerkingen terecht bij de covid-coördinator van het cultuurcentrum, Eef Proesmans. Ook onze medewerkers zijn goed geïnformeerd en steeds aanspreekbaar bij al je vragen.

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 heeft nieuwe versoepelingen voor de cultuursector aangekondigd. Hieronder geven we je de belangrijkste elementen van deze beslissingen mee.

VANAF 1 SEPTEMBER 2021
Vanaf 1 september vervallen alle maatregelen voor evenementen/voorstellingen tot 200 aanwezigen binnen. Dit betekent dat er tijdens de voorstellingen/activiteiten geen mondmaskers moeten gedragen worden of afstand moet worden gehouden in onze zalen. Voorstellingen met een hoger bezoekersaantal kunnen enkel doorgaan indien er een Covid Safe Ticket wordt gebruikt.

VANAF 1 OKTOBER 2021

Vanaf 1 oktober vervallen alle maatregelen voor evenementen/voorstellingen tot 500 aanwezigen binnen. Dit betekent dat er geen mondmaskers moeten gedragen worden of afstand moet worden gehouden in onze zalen. Grootpublieksvoorstellingen met een mogelijk hoger bezoekersaantal dan 500 aanwezigen, zijn enkel toegankelijk indien er een Covid Safe Ticket wordt gebruikt.

Volgende voorstellingen zijn enkel toegankelijk met je Covid Safe Ticket:

18.09: Bart Cannaerts 02.10: Gianmarco Celinni collective 09.10: Erhan Demirci 18.11: Els De Schepper 25.11: Dirk De Wachter 03.12: Kamal Kharmach 21.01: Jan Jaap van der Wal 05.02: The Bootleg Beatles 10.03: Adriaan vanden Hoof 17.03: Bart Peeters & de Ideale Mannen 23.03: Wim Helsen 23.04: Milow 28.04: Michael Van Peel

Voor de andere voorstellingen beperken we de capaciteit tot max. 500 aanwezigen.

WELKE DOCUMENTEN HEB JE NODIG OM EEN CST-EVENEMENT BIJ TE WONEN IN CCMM?
° Een geldig toegangsticket
° Een Covid Safe Ticket
° Een identiteitskaart of rijbewijs

Gelieve bij aankomst je identiteitskaart en Covid Safe Ticket klaar te houden, zodat het scannen vlot kan verlopen. Indien je deze documenten niet bij hebt, kunnen we je niet toelaten tot het evenement.

HET COVID SAFE TICKET
De toegang tot enkele van onze grote evenementen (opsomming hierboven) is enkel mogelijk op vertoon van een CovidSafeBE-ticket (CST) en identiteitskaart, of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven. Elke bezoeker ouder dan 12 jaar kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zonder CST deelnemen.

Wanneer krijg je een CovidSafeBE-ticket?
° Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat; je bent minstens twee weken volledig gevaccineerd.
° Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
° Je hebt een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus twee dagen (48h).
° je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag (24h)

Hoe kan ik een CovidSafeBE-ticket ontvangen?
° Je kan jouw CST verkrijgen via de CovidSafeBE-app, gratis te downloaden op je smartphone.
° Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app
° Niet-Belgische bezoekers moeten het Europese Digitale Groene Certificaat kunnen voorleggen.

Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST met QR-code ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet er wel rekening mee houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.
CC Maasmechelen voorziet geen testen.


ALGEMENE MAATREGELEN

Ventilatie
Het gebouw heeft een nieuw en efficiënt ventilatiesysteem: een uitstekende ventilatie is onze prioriteit. Wat betreft de luchtbehandeling richten we ons naar de Europese norm EN 15780. De schouwburg, polyvalente zaal en grote danszaal beschikken over een up-to-date ventilatiesysteem. We gebruiken 100% verse buitenlucht. Er wordt geen extractielucht gerecupereerd. Voorts zijn er ingebouwde CO2-meters en is er een constante monitoring van de ppm waarden. Bijkomend worden extra CO2 meters geplaatst in alle publieke ruimten. Er wordt steeds bijkomend verlucht indien nodig.

Hygiëne
Op verschillende plaatsen staan zuilen met hygiënische handgel ter beschikking. Ontsmet regelmatig jouw handen tijdens het bezoek. Je kan steeds jouw handen reinigen met zeep in de toiletten. Er wordt bovendien een strikt reinigings- en ontsmettingsplan toegepast.

Mondmasker
Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht tijdens de voorstellingen en activiteiten. Tijdens verplaatsingen in het gebouw, wordt het dragen van een mondmasker nog altijd aangeraden voor iedereen vanaf 12 jaar. Uiteraard is het steeds je eigen keuze om het mondmasker ook in onze zalen te dragen.
In de bar geldt het horecaprotocol en moet je bij je verplaatsingen een mondmasker dragen. Aan tafel of buiten de bar-zone is dit niet verplicht.
Ingeval van voorstellingen die enkel toegankelijk zijn met een Covid Safe Ticket vervalt de sociale afstand en mondmaskerverplichting ook in de bar.

Ziek?
Ben je ziek of heb je de laatste 7 dagen voor je bezoek klachten gehad die gelinkt kunnen worden aan een covid-infectie, dan vragen wij je om het bezoek te annuleren of uit te stellen.  
In het kader van contactonderzoek is het mogelijk dat contactgegevens worden opgevraagd.

VRAGEN?
Voor alle vragen rond de maatregelen, richtlijnen en de gangbare protocollen kan je contact opnemen met de covid-coördinator van het cultuurcentrum:
Eef Proesmans
T: 0032 (89) 76 97 98
E: eef.proesmans@maasmechelen.be  

CC Maasmechelen volgt de maatregelen op de voet en zal tijdig informeren over relevante wijzigingen.