Bereikbaarheid - Toegankelijkheid

Andersvaliden
De schouwburg, bar, cursuslokalen, deuren en lift zijn aangepast voor andersvaliden. In de schouwburg zijn plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Reserveer tickets niet online maar zo snel mogelijk via 089/76 97 97 of info@ccmaasmechelen.be.
Indien je niet vooraf reserveert, kan het cultuurcentrum geen aanpaste plaats voorzien.
Aan de schouwburgingang zijn er enkele parkeerplaatsen voor andersvaliden. Het cultuurcentrum heeft een rolstoel ter beschikking voor mensen die minder mobiel zijn. Ons personeel staat ter beschikking om assistentie te verlenen waar nodig. Je kunt onze medewerkers hiervoor steeds aanspreken.

Verstaanbaarheid voor slechthorenden
De theaterzaal is uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden. Personen met een hoorapparaat met een T-stand kunnen hiervan gebruik maken. Aan de ticketoffice zijn, mits afgifte van je identiteitskaart, ook enkele ontvangsttoestellen beschikbaar voor mensen zonder hoorapparaat of met een hoorapparaat zonder T-stand.

Jonge bezoekers
Speciaal voor de allerkleinsten beschikt CC Maasmechelen over een aantal stoelverhogers in de schouwburg. Deze zijn bij familietheater beschikbaar aan de schouwburgingang. Niet elke voorstelling is geschikt voor (jonge) kinderen. Je vindt in onze brochure steeds een richtleeftijd.

Geluidsnormen
Conform de regelgeving met betrekking tot elektronisch versterkte (muziek)activiteiten beschikt CC Maasmechelen in de theaterzaal over een klasse 2 meettoestel dat permanent de geluidsdruk in de ruimte meet en registreert.
CC Maasmechelen stelt ook oordopjes ter beschikking van het publiek.

Begeleiderspas en European DIsability Card (EDC)
Begeleiders van mensen met een fysieke beperking, ontvangen op vertoon van de begeleiderpas of  European DIsability Card (EDC) een gratis ticket. Vooraf reserveren via info@ccmaasmechelen.be of 089/76 97 97 is noodzakelijk.