Bereikbaarheid - Met CST veilig van cultuur genieten

De coronacijfers gaan de goede kant op en de coronabarometer schakelt vanaf 18 februari 2022 naar code oranje. Dat betekent dat we weer meer bezoekers mogen ontvangen (100% van onze zaalcapaciteit). Het Covid Safe Ticket en mondmasker blijven verplicht tijdens je bezoek aan het cultuurcentrum. We doen er alles aan om je bezoek veilig te laten verlopen en volgen het advies van de overheid en van de sector op de voet.
Lees verder hoe jij samen met het team van CC Maasmechelen kan bijdragen aan een veilige en aangename cultuurbeleving.

MAATREGELEN VANAF 18 FEBRUARI

MONDMASKERPLICHT
Vanaf 19 februari moet iedereen vanaf 12 jaar altijd en overal in het gebouw (inkom, ticketbalie, toiletten, exporuimtes, vergaderlokalen, schouwburg, ...) een mondmasker dragen. In de bar mag het mondmasker af.

COVID SAFE TICKET (CST)
Voor alle voorstellingen in CC Maasmechelen en voor alle klassieke concerten in de Sint-Pieterskerk te Leut is het Covid Safe Ticket verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden. Kun je geen Covid Safe Ticket voorleggen bij de ingang? Dan kunnen we je jammer genoeg geen toegang geven tot de schouwburg. Ook als je geen mondmasker draagt, kunnen we geen toegang verlenen tot het gebouw.

SCHOUWBURG OP 100% CAPACITEIT
De schouwburg van het cultuurcentrum beschikt over een uitstekend ventilatiesysteem en de luchtkwaliteit blijft bij een capaciteit tot 572 bezoekers onder de 900 ppm. De activiteiten in de schouwburg konden in code rood al tot 100% capaciteit gaan.

WELKE DOCUMENTEN HEB JE NODIG OM EEN CST-EVENEMENT BIJ TE WONEN IN CCMM?
° Een geldig toegangsticket
° Een Covid Safe Ticket
° Een identiteitskaart of rijbewijs
Gelieve bij aankomst je identiteitskaart en Covid Safe Ticket klaar te houden, zodat het scannen vlot kan verlopen. Indien je deze documenten niet bij hebt, kunnen we je niet toelaten tot het evenement.

GELDIGHEID VACCINATIECERTIFICAAT VANAF 1 MAART 2022
Een herhalingsdosis (booster) is een belangrijke bescherming tegen het virus. Daarom beslist het Overlegcomité om vanaf 1 maart 2022 de geldigheid van het vaccinatiecertificaat in het Covid Safe Ticket terug te brengen van 270 dagen naar 150 dagen. De geldigheidsduur van de herhalingsdosis is niet beperkt in de tijd. Dat betekent dat wie zich voor 1 oktober liet vaccineren met één dosis (enkel Janssen) of twee dosissen (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford) voor 1 maart een boostershot moet gehad hebben. Anders vervalt de geldigheid van het vaccinatiecertificaat. Ook de geldigheidsduur van het herstelcertificaat wordt op 150 dagen gebracht. Deze wijzigingen gelden enkel voor +18-jarigen.

Wanneer krijg je een CovidSafeBE-ticket?
° Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat; je bent minstens twee weken volledig gevaccineerd.
° Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
° Je hebt een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus twee dagen (48h).
° je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag (24h)

Hoe kan ik een CovidSafeBE-ticket ontvangen?
° Je kan jouw CST verkrijgen via de CovidSafeBE-app, gratis te downloaden op je smartphone.
° Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app
° Niet-Belgische bezoekers moeten het Europese Digitale Groene Certificaat kunnen voorleggen.

Op https://www.vlaanderen.be/het-covid-safe-ticket-als-toegangsvoorwaarde vind je actuele info en veelgestelde vragen over het gebruik van het Covid Safe Ticket als toegangsvoorwaarde voor het cultuurcentrum.
Op https://covidsafe.be/ vind je alle informatie over hoe je het Covid Safe Ticket kunt verkrijgen.

Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST met QR-code ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet er wel rekening mee houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.
CC Maasmechelen voorziet geen testen.

VENTILATIE
Het gebouw heeft een nieuw en efficiënt ventilatiesysteem: een uitstekende ventilatie is onze prioriteit. Wat betreft de luchtbehandeling richten we ons naar de Europese norm EN 15780. De schouwburg, polyvalente zaal en grote danszaal beschikken over een up-to-date ventilatiesysteem. We gebruiken 100% verse buitenlucht. Er wordt geen extractielucht gerecupereerd. Voorts zijn er ingebouwde CO2-meters en is er een constante monitoring van de ppm waarden. Bijkomend werden extra CO2 meters geplaatst in alle publieke ruimten. Er wordt steeds bijkomend verlucht indien nodig.

HYGIËNE
Op verschillende plaatsen staan zuilen met hygiënische handgel ter beschikking. Ontsmet regelmatig je handen tijdens het bezoek. Je kan steeds je handen reinigen met zeep in de toiletten. Er wordt bovendien een strikt reinigings- en ontsmettingsplan toegepast.

ZIEK?
Ben je ziek of heb je de laatste 7 dagen voor je bezoek klachten gehad die gelinkt kunnen worden aan een covid-infectie, dan vragen wij je om het bezoek te annuleren of uit te stellen.  Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met het cultuurcentrum om je ticket om te ruilen voor een waardebon. In het kader van contactonderzoek is het mogelijk dat contactgegevens worden opgevraagd.

BLIJF OP DE HOOGTE 
Verder houden we je via social media en website op de hoogte van onze plannen. Schrijf je voor de updates in op de nieuwsbrief en volg ons via facebook!

VRAGEN?
Voor alle vragen rond de maatregelen, richtlijnen en de gangbare protocollen kan je contact opnemen met de covid-coördinator van het cultuurcentrum:
Eef Proesmans
T: 0032 (89) 76 97 98
E: eef.proesmans@maasmechelen.be  

CC Maasmechelen volgt de maatregelen op de voet en zal tijdig informeren over relevante wijzigingen.