Bereikbaarheid - Met CST veilig van cultuur genieten

Het cultuurcentrum respecteert de kaders die worden opgelegd in het generieke basisprotocol cultuur, de sectorgids professionele kunsten en het horecaprotocol.
U kan voor alle vragen en opmerkingen terecht bij de covid-coördinator van het cultuurcentrum, Eef Proesmans. Ook onze medewerkers zijn goed geïnformeerd en steeds aanspreekbaar bij al je vragen.  

VANAF 04.12.2021: NIEUWE CORONAMAATREGELEN

Alle activiteiten in CC Maasmechelen gaan door, de ticketverkoop wordt beperkt tot max. 200 personen.
Voor de activiteiten waarvoor de ticketverkoop méér dan 200 tickets bedraagt, wordt in overleg met de gezelschappen naar een oplossing gezocht. Tickethouders worden dan individueel geïnformeerd via een servicemail.

ALGEMEEN
We verwelkomen je voor onze activiteiten met een Covid Safe Ticket (CST) en mét een mondmasker.
Het CST is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden.
Het mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar.

Kun je geen Covid Safe Ticket voorleggen bij de ingang? Dan kunnen we je jammer genoeg geen toegang geven tot het cultuurcentrum. Ook als je geen mondmasker draagt, kunnen we geen toegang verlenen.

MONDMASKERPLICHT
Vanaf 6 december wordt iedereen vanaf 6 jaar verplicht om altijd en overal in het gebouw (inkom, ticketbalie, toiletten, exporuimtes, vergaderlokalen, schouwburg, ...) een mondmasker te dragen. In de bar mag het mondmasker enkel af om te eten of te drinken.

COVID SAFE TICKET (CST)
Voor alle voorstellingen in CC Maasmechelen en voor alle klassieke concerten in de Sint-Pieterskerk te Leut is het Covid Safe Ticket verplicht voor iederen vanaf 12 jaar en 2 maanden.
Kocht je reeds tickets voor komende activiteiten? Je ontvangt ook nog per activiteit een mailtje met meer uitleg.


WELKE DOCUMENTEN HEB JE NODIG OM EEN CST-EVENEMENT BIJ TE WONEN IN CCMM?
° Een geldig toegangsticket
° Een Covid Safe Ticket
° Een identiteitskaart of rijbewijs

Gelieve bij aankomst je identiteitskaart en Covid Safe Ticket klaar te houden, zodat het scannen vlot kan verlopen. Indien je deze documenten niet bij hebt, kunnen we je niet toelaten tot het evenement.

HET COVID SAFE TICKET
De toegang tot onze evenementen is enkel mogelijk op vertoon van een CovidSafeBE-ticket (CST) en identiteitskaart, of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven. Elke bezoeker ouder dan 12 jaar kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zonder CST binnen.

Wanneer krijg je een CovidSafeBE-ticket?
° Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat; je bent minstens twee weken volledig gevaccineerd.
° Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
° Je hebt een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat; geldig op de dag van de test plus twee dagen (48h).
° je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag (24h)

Hoe kan ik een CovidSafeBE-ticket ontvangen?
° Je kan jouw CST verkrijgen via de CovidSafeBE-app, gratis te downloaden op je smartphone.
° Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app
° Niet-Belgische bezoekers moeten het Europese Digitale Groene Certificaat kunnen voorleggen.

Op https://www.vlaanderen.be/het-covid-safe-ticket-als-toegangsvoorwaarde vind je actuele info en veelgestelde vragen over het gebruik van het Covid Safe Ticket als toegangsvoorwaarde voor het cultuurcentrum.
Op https://covidsafe.be/ vind je alle informatie over hoe je het Covid Safe Ticket kunt verkrijgen.

Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST met QR-code ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet er wel rekening mee houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.
CC Maasmechelen voorziet geen testen.

VENTILATIE
Het gebouw heeft een nieuw en efficiënt ventilatiesysteem: een uitstekende ventilatie is onze prioriteit. Wat betreft de luchtbehandeling richten we ons naar de Europese norm EN 15780. De schouwburg, polyvalente zaal en grote danszaal beschikken over een up-to-date ventilatiesysteem. We gebruiken 100% verse buitenlucht. Er wordt geen extractielucht gerecupereerd. Voorts zijn er ingebouwde CO2-meters en is er een constante monitoring van de ppm waarden. Bijkomend worden extra CO2 meters geplaatst in alle publieke ruimten. Er wordt steeds bijkomend verlucht indien nodig.

HYGIËNE
Op verschillende plaatsen staan zuilen met hygiënische handgel ter beschikking. Ontsmet regelmatig je handen tijdens het bezoek. Je kan steeds je handen reinigen met zeep in de toiletten. Er wordt bovendien een strikt reinigings- en ontsmettingsplan toegepast.

ZIEK?
Ben je ziek of heb je de laatste 7 dagen voor je bezoek klachten gehad die gelinkt kunnen worden aan een covid-infectie, dan vragen wij je om het bezoek te annuleren of uit te stellen.  In het kader van contactonderzoek is het mogelijk dat contactgegevens worden opgevraagd.

VRAGEN?
Voor alle vragen rond de maatregelen, richtlijnen en de gangbare protocollen kan je contact opnemen met de covid-coördinator van het cultuurcentrum:
Eef Proesmans
T: 0032 (89) 76 97 98
E: eef.proesmans@maasmechelen.be  

CC Maasmechelen volgt de maatregelen op de voet en zal tijdig informeren over relevante wijzigingen.