PER MAAND
PER CATEGORIE
Festival
Afrika Filmfestival Limburg 2017
Cultuurcentrum Maasmechelen en diverse lokale partners organiseren reeds een 10-tal  jaar het boeiende Afrika Filmfestival Limburg-Maasmechelen.
Van een programma met sterke kwalitatieve Afrikaanse films en documentaires is het concept uitgegroeid tot een brede programmering. Naast het vertonen van beklijvende  en boeiende Afrikaanse kwaliteitsfilms staan lezingen, reisreportages, tentoonstellingen, workshops, concerten en dansvoorstellingen garant voor een ruim en toegankelijk aanbod.  De meerderheid van de activiteiten voor Limburg vindt plaats in het Cultuurcentrum Maasmechelen.

Dit festival is veel meer dan ‘cinema’. De werkelijkheid die we dagelijks te zien krijgen over het zuiden bestaat al te vaak uit stereotype beelden, bekeken door een westerse bril. De authentieke en genuanceerde verhalen van vooral Afrikaanse artiesten geven een waardevolle en eigenzinnige kijk op Afrika, zijn diaspora, cultuur en geschiedenis.

Limburg partners Afrika Filmfestival zijn o.a. de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) Maasmechelen, Vormingplus Limburg, vtbKultuur, Dienstencentrum De Bolster en Cultuurcentrum Maasmechelen.  

Hierna een voorlopig programma:
10.02: Nicolas Kummert Rainbow feat. Lionel Loueke (concert)
27.03: A child soldier's new job (documentaire)
27.03: Route Irish (film)
30.03: Wim de Schamphelaere - Exchanging looks (expo tot 06.05)
30.03: Zap Mama - in concert
18.04: Reizen in Zuidoost-Afrika (reportage)
20.04: Bienvenu a Marly-Gomont (film)
25.04: Peter Verlinden - Massamedia: vredesduiven of oorlogstokers (lezing)
27.04: Reis-wijs (infosessie)
02.05: Kakuma - The invisible city (documentaire)
06.05: Timbuktu (film) en Kel Assouf (concert)
SLUIT