PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › ACADEMISCHE ZITTING 75 JAAR PATRO EISDEN
Vr 21 April 2017 20u00 Schouwburg
ACADEMISCHE ZITTING 75 JAAR PATRO EISDEN
presentatie: Armand Schreurs

Check ook de tentoonstelling 75 jaar Patro Eisden.
De expo loopt van 31 maart t.e.m. 31 mei 2017.

Je mag je verwachten aan een niet zo alledaagse academische zitting, waarin Armand Schreurs op een frisse en humoristische wijze terugblikt op de geschiedenis van de ex-mijnclub. De zitting wordt geopend door de voorzitter van de Belgische voetbalbond, François De Keersmaecker. Stichtend lid Jaak Stevens, intussen 100, zit in de zaal en vertelt over het ontstaan van de club.

De link met de koolmijn Limburg Maas liep als een rode draad tot aan de jaren 70. Patro stond en staat garant voor een topopleiding. Dit leverde grote talenten op die zijn doorgestoten tot de nationale ploeg, zoals Karagiannis, Claesen, Borkelmans, Billen en Lambrichts.

Oud spelers die eerste nationale meemaakten en de junioresploeg, die in 1967 kampioen van België werd, verschijnen op de scène. Ex- trainers, supporters en bestuursleden worden door Armand Schreurs geïnterviewd en blikken terug op hun carrière. De hele avond wordt afgewisseld met foto- en beeldmateriaal van de VRT en diverse archieven, geprojecteerd op een groot scherm.

Voor wie ooit voor paars-wit sympathie had, een aanrader!

GRATIS TOEGANG MITS GENUMMERD TICKET
AF TE HALEN VIA HET SECRETARIAAT VAN HET CULTUURCENTRUM OF TELEFONISCH VIA 089/76.97.97 OF VIA DE KNOP 'RESERVEREN'.


SLUIT