PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › THEATER FROE FROE
Do 4 Mei 2017 10u30 Schouwburg
THEATER FROE FROE
HELENA - volzet (1STE GRAAD SECUNDAIR ONDERWIJS)
met en van: Marc Maillard, Gert Dupont, Dries De Win, Eva Binon of Lien De Graeve en Patrick Vervueren (tekst) - live muziek: Jason Van Dousselaere / Friends Are Magic - techniek: Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf
Prijs 6.00 / +60 0.00 / -26, abo, groep 0.00 › Reserveren
(Deze voorstelling speelt om 10.30 uur en 14 uur)   

Een voorstelling met acteurs, poppen, livemuziek en videogeweld naar Homerus, Euripides

Helena’s levensverhaal werd door een man geschreven. Als mooiste vrouw ter wereld werd ze herhaaldelijk door een man opgeëist, aan een andere man toegewezen, door nog een andere man meegenomen van hier naar ginder (en terug). Door een man werd ze uitgehuwelijkt en met een man werd ze in de echt verbonden.
De schoonheid van een vrouw is immers niet van haar alleen. Deze dient gedeeld te worden, zo niet van harte dan wel met volharding geforceerd. Want een man is een man. Hij krijgt wat hij wil. Desnoods voert hij oorlog en sterft heldhaftig. Hoe kan het ook anders, zo hebben de goden het gewild.

Een Grieks mythologisch personage, want dat is Helena, moet zich hier maar naar schikken. Dat is de afspraak, zo zijn de spelregels. Maar dan wordt Helena verliefd en herschrijft daarmee eigenhandig het toneelstuk dat voor haar werd uitgeschreven.

Het verhaal van Helena van Troje inspireerde door de eeuwen heen al tal van auteurs. Het is een verhaal over verliefdheid, liefde, verraad, over de eerste vechtscheiding uit de geschiedenis. Passioneel, intens en intrigerend.

Thema’s: tradities, liefde, rolpatronen

Duur: ±70 min.
Toegangsprijs: 6 euro
Max: 250 bezoekers
Educatie: lesmap

SLUIT