PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Pieter Stockmans - Venster op de wereld
Di 14 Maart 2017 20u15 Schouwburg Lezing (VOW)
Pieter Stockmans - Venster op de wereld
De Syrische burgeroorlog tot in Europa?
Prijs 5.00 / +60 5.00 / -26, abo, groep 5.00 › Reserveren
Organisatie: Dienst Samenleven en Wijkpreventie, Vormingplus Limburg en CC
(foto: Robin Utrecht)
Pieter Stockmans werkte van 2010 tot begin 2016 als freelance onderzoeksjournalist en reist al tien jaar door Noord-Afrika en het Midden-Oosten, op zoek naar de verwachtingen en angsten achter de heersende conflicten. Als MO*redacteur volgt hij het mondiale optreden van de Europese Unie m.b.t. het Europese vluchtelingenbeleid, de vrijhandelsbesprekingen, de verhouding met de landen in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (ACS-staten).

Pieter Stockmans behaalde een rechtendiploma en een diploma internationale betrekkingen aan de KU Leuven. Daarna volgde hij het postgraduaat internationale onderzoeksjournalistiek te Mechelen.

Samen met VRT-journalist Majd Khalifeh lanceerde hij het journalistieke project Tussen Vrijheid en Geluk. Met islamoloog Montasser AlDe'emeh schreef hij het boek De Jihadkaravaan (Uitgeverij Lannoo, 2015).
In zijn lezing zoomt Pieter Stockmans in op de huidige situatie in Syrië. Wat gebeurt er daar, en wat heeft dat te maken met de aanslagen in Parijs en Brussel? Wie zijn de jihadisten en Syriëstrijders, waar komt hun beweging vandaan, wat willen ze bereiken? Pieter Stockmans zoekt een antwoord op deze vragen en illustreert zijn lezing met eigen fotomateriaal en video.


SLUIT