PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Jan Vermeulen en Veerle Peeters
Vr 17 Maart 2017 20u15 Sint-Remigiuskerk Vucht Klassiek
Jan Vermeulen en Veerle Peeters
F. Schubert: het oeuvre voor piano vierhandig (deel 3)
Jan Vermeulen en Veerle Peeters: Tröndlin pianoforte 1830
foto: Leen Van Den Meutter
Prijs 13.00 / +60 12.00 / -26, abo, groep 11.00 › Reserveren
F. Schubert - Sonate in C D812 Grand Duo, Sechs Polonaisen, D824
Jan Vermeulen is Schubertkenner par excellence. Hij legde met het oeuvre van deze componist in Maasmechelen reeds een opmerkelijk traject af.
Sinds 2002 legt hij zich in Maasmechelen zeer nauwgezet toe op Schuberts oeuvre voor klavier. Het project begon met de integrale uitvoering van Schuberts solowerk voor klavier op de unieke Nannette Streicher fortepiano uit 1826, en werd gecontinueerd met de uitvoering van Schuberts kamermuziek voor klavier. Deze concertcyclus was bovendien gekoppeld aan een uniek opnametraject van CC Maasmechelen en het label Et’cetera. Al deze opnames kregen lovende kritieken in binnen- en buitenlandse media. De uitvoering en opname van de integrale klaviermuziek van Schubert leverden Jan Vermeulen in 2010 bovendien de prestigieuze Klara-prijs van Musicus van het Jaar op.

Jan Vermeulen zet zijn fascinatie voor Schuberts oeuvre verder en wijdt zich sinds 2013 aan diens werken voor piano vierhandig. Veerle Peeters, opnameleider van Vermeulens Schubert-cd’s én begenadigd pianiste, schuift mee aan het klavier.
Samen werken ze aan opnames van een zevendelig album met het volledige oeuvre voor vierhandige klaviermuziek van Schubert, wederom een productie van Et’cetera i.s.m. CC Maasmechelen. Ze stellen hun 3de cd in deze reeks - F. Schubert - Works for Four Hands Vol. 3 - vol passie en geestdrift aan u voor.

SLUIT