PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › St. George Quintet
Do 16 Maart 2017 20u15 Sint-Pieterskerk Leut Klassiek
St. George Quintet
‘British Legends’: A. Bliss, E. Elgar, F.S. Kelly, R.V. Williams
Liesbeth Baelus: viool - Kaja Nowak: viool - Marie-Louise De Jong: altviool - Wouter Vercruysse: cello - Bram Decroix: contrabas
Prijs 14.00 / +60 13.00 / -26, abo, groep 12.00 › Reserveren
A. Bliss - Music for strings
E. Elgar - Elegy for strings Op. 58, Serenade
F. S. Kelly - Elegy in memoriam Rupert Brooke
R. V. Williams - English folk song suite
Laureaat Supernova 2016!
Het St. George Quintet is laureaat van Supernova 2016, de wedstrijd van o.m. KLARA die jonge talenten een duwtje in de rug geeft.

Het St. George Quintet is een jong, internationaal strijkersensemble met talentvolle musici, die hun opleiding genoten aan de conservatoria van Parijs, Brussel, Amsterdam, Gent en Freiburg. Het St. George Quintet heeft een bijzondere samenstelling, namelijk strijkkwartet plus contrabas.

Het ensemble zal in de eerste plaats de zelden uitgevoerde originele muziek voor strijkkwintet terug onder de aandacht brengen. De aanwezigheid van een contrabas geeft het kwintet een extra orkestrale dimensie en biedt de musici ook de gelegenheid te putten uit het rijke repertoire voor strijkensembles. Het St. George Quintet dankt zijn naam aan de Frans-Engelse componist George Onslow, die niet minder dan 34 kwintetten schreef voor deze bezetting. In januari 2016 werd St. George Quintet laureaat in de wedstrijd Supernova 2016.

Het concertprogramma British Legends brengt vier Britse componisten uit het begin van de vorige eeuw samen. De Eerste Wereldoorlog had een sterke impact op elk van hen en hun muziek. Frederic Septimus Kelly componeerde zijn Elegy aan het sterfbed van zijn vriend Rupert Brooke. Arthur Bliss werd tweemaal verwond als soldaat, overleefde een gasaanval, en verloor zijn jongere broer. Ralph Vaughan Williams was actief als ambulancier. Elgar ten slotte mocht, als meest toonaangevend Brits componist aan het begin van de 20ste eeuw, niet ontbreken.

SLUIT