PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Cihat Aşkin & Joanna Trzeciak
Di 7 Maart 2017 20u15 Sint-Pieterskerk Leut Klassiek
Cihat Aşkin & Joanna Trzeciak
L. van Beethoven, R. Schumann, K. Szymanowski
Cihat Aşkin: viool - Joanna Trzeciak: piano
Prijs 13.00 / +60 12.00 / -26, abo, groep 11.00 › Reserveren
L. van Beethoven - Sonate nr. 8 in G Op.30 nr. 3
R. Schumann - Sonate in a Op. 105
K. Szymanowski - Sonate in d Op. 9
Joanna Trzeciak behaalde haar diploma piano aan het Conservatorium van Warschau bij prof. Jan Ekier. In 1977 werd zij geselecteerd door het Poolse ministerie van Cultuur om zich verder te specialiseren aan het Conservatorium van Moskou bij prof. Lev Vlasenko. In 1980 won zij het Festival van Poolse pianisten in Slupsk. Nadien kreeg haar muzikale carrière een internationale boost en speelde ze op tal van belangrijke internationale festivals en in concertzalen in de hele wereld. Zij werd ook gevraagd om meestercursussen te geven aan tal van Amerikaanse universiteiten, waarbij de pianowerken van Szymanowski haar favoriete item waren. In oktober 2010 kreeg zij het Ereteken van Verdienste van de Poolse minister van Cultuur. Joanna Trzeciak is artistiek directeur van de Chopin Associatie Vlaanderen en het festival Pianotune.

Joanna Trzeciak, een graag geziene gaste in CC Maasmechelen, nodigt de Turkse meesterviolist Cihat Aşkin uit. Hij studeerde aan het Turks Staatsconservatorium en vervolmaakte zich in Londen aan het Royal College of Music en de City University.
Tussen 2008 en 2012 was hij directeur van het Turks Staatsconservatorium. Hij is een veelgevraagd concertviolist en grondlegger van het Aşkin Ensemble, een kamerorkest dat naast het klassieke repertoire ook experimentele Turkse muziek voor zijn rekening neemt. Cihat Aşkin bespeelt een viool Jean Baptiste Vuillaume uit 1846 en een viool Joseph Gagliano uit 1796.

I thought this woman has no blood in her veins but only music and I envied her the closeness to the music she played. She made the music her own, she was offering herself. Bellapais Journal, Cyprus
SLUIT