PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Holland Baroque & Erik Bosgraaf
Ma 6 Maart 2017 20u15 Sint-Pieterskerk Leut Klassiek
Holland Baroque & Erik Bosgraaf
Perfect Strings: J.S. Bach, T. Loevendie, A. Pärt
Holland Baroque:
Aisslinn Nosky, Judith Steenbrink, Filip Rekieć: viool - Stefano Rossi, Esther van der Eijk, Nadine Henrichs: altviool - Tomasz Pokrzywinski, Barbara Kernig, Caroline Kang: cello - Christine Sticher: contrabas - Tineke Steenbrink: klavecimbel
Erik Bosgraaf: blokfluiten
Wouter Jansen: foto Holland Baroque - Marco Borggreve: foto Erik Bosgraaf
Prijs 17.00 / +60 16.00 / -26, abo, groep 14.00 › Reserveren
J.S. Bach - Brandenburgs Concert nr. 3 in G BWV 1048
T. Loevendie - blokfluitconcert
A. Pärt - Fratres
De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten. In deze weelde beweegt Holland Baroque, een toonaangevend Nederlands ensemble van barokmusici, dat met zijn producties een breed publiek weet te overtuigen van de flexibiliteit en de vitaliteit van (barok-)muziek.

Holland Baroque wil barokmuziek op een innovatieve manier programmeren en zowel levendig als historisch verantwoord voor het voetlicht brengen. Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere ensembles (Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam) en solisten (Giovanni Sollima, Emma Kirkby, Amandine Beyer), met wie Holland Baroque oude muziek in het hier en nu plaatst en bruggen slaat naar andere tradities en kunsten.

Zo ook in het programma Perfect Strings, waarmee Holland Baroque voor het eerst naar Maasmechelen komt. Verwacht u aan een nieuw blokfluitconcert van Theo Loevendie door blokfluitist Erik Bosgraaf, aan een speciaal voor Holland Baroque geschreven bewerking van Fratres van Arvo Pärt (gearrangeerd door Frank Agsteribbe) en aan het Derde Brandenburgse Concert van Bach, een favoriet van het ensemble. Alle werken hebben een basis-strijkersbezetting van drie violen, drie altviolen en drie celli gemeen: vandaar de titel Perfect Strings, knipogend naar de Heilige Drievuldigheid.

De instrumenten en de uiteenlopende stijlen contrasteren naar de vorm, maar versterken elkaar naar inhoud. Zó wordt iets nieuws geboren. De Stentor
SLUIT