PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Quatuor Ebène
Vr 24 Februari 2017 20u15 Sint-Pieterskerk Leut Klassiek
Quatuor Ebène
W.A. Mozart, M. Ravel, L. Van Beethoven
Pierre Colombet: viool - Gabriel Le Magadure: viool - Lise Berthaud: altviool - Raphaël Merlin: cello - Mitsuko-Uchida: foto
Prijs 17.00 / +60 16.00 / -26, abo, groep 14.00 › Reserveren
W.A. Mozart: Strijkkwartet K 421
M. Ravel: Strijkkwartet
L. Van Beethoven: Strijkkwartet Op. 95 nr. 1
Sinds zijn ontstaan groeide Quatuor Ebène uit van een enthousiaste groep getalenteerde musici tot een uiterst gerespecteerd ensemble met een prestigieuze platendeal (Warner Classics) en een tourschema dat dit ensemble wereldwijd naar de grootste concertzalen voert. Het kwartet kent zijn grootste successen met de uitvoering en interpretatie van het klassieke werk van componisten, als Haydn, Schubert, Brahms en Bartók, maar maakt ook naam en faam met gesmaakte cross-overs met jazz, virtuoze improvisaties en eigen arrangementen van film- en popmuziek.

Het echte startschot voor het kwartet kwam er met het behalen van de Eerste Prijs op de Internationale ARD Wedstrijd in München in 2004, gevolgd door de Belmont Prijs van de Forberg-Schneider Stichting in 2005, waardoor de musici de mogelijkheid kregen om oude en quasi onbetaalbare Italiaanse instrumenten uit privécollecties te bespelen. In 2015 won Quatuor Ebène de Eerste Prijs op het Mecklenburg-Vorpommern Festival. Quatuor Ebène sleepte in 2009 de Gramophone Award (‘Record of the Year’), de ECHO Klassik Prijs en de Midem Classic Award in de wacht met zijn opname van strijkkwartetten van Debussy, Fauré en Ravel.

Concerten van het Quatuor Ebène worden gekenmerkt door een aanpak die zowel charismatisch, direct, verfrissend als authentiek is. Het wordt dus uitkijken naar de komst van één van de allergrootste strijkkwartetten van dit moment.

Altviolist Adrien Boisseau wordt wegens ziekte vervangen door Lise Berthaud. Zij speelt zowel vaak solistisch als in kamermuziek en heeft grote faam als altvioliste. Adrien zal jammer genoeg een tijdje niet kunnen spelen, maar in Lise Berthaud heeft het kwartet zeker een waardige vervangster gevonden.
SLUIT