PER MAAND
PER CATEGORIE
Programma › Agartha & Pieter Wispelwey (Première)
Do 23 Februari 2017 20u15 Sint-Pieterskerk Leut Klassiek
Agartha & Pieter Wispelwey (Première)
Sofia Gubaidulina
An Raskin: bajan - Bram Bossier: altviool - Pieter Wispelwey: cello - Frits de Beer: foto Pieter Wispelwey
Prijs 17.00 / +60 16.00 / -26, abo, groep 14.00 › Reserveren
Sofia Gubaidulina - De profundis, Freue dich!, In Croce, Silenzio

Sofia Gubaidulina (°1931), een componiste van Russische origine, haalt de inspiratie voor haar werken voornamelijk uit de Russisch-orthodoxe liturgie.
Haar muziek brengt de luisteraar in een bespiegelende stemming, waar in pure klank wordt gedacht en gevoeld. Meer dan genoeg intrigerende gegevens om het werk van deze componiste dan ook een keer uit te lichten in het programma Dood en opstanding zijn één …, voor bajan, viool en cello. Een programma dat u meeneemt in die wonderbaarlijke klankwereld van Sofia Gubaidulina, waarschijnlijk de meest gespeelde en beluisterde componiste ooit, die in het jaar 2002 werd onderscheiden met de Zweedse POLAR- prijs, de ‘Nobelprijs’ voor muziek.

Bram Bossier en An Raskin (Agartha) gaan met gerenommeerd cellist Pieter Wispelwey de ontmoeting met het werk van Gubaidulina aan. An Raskin maakte met Pieter Wispelwey - in navolging van een concertreeks - reeds een cd-opname met muziek van Sofia Gubaidulina, die bekroond werd met een Diapason d’Or (Label: Channel Classics). Dit unieke en bijzondere Gubaidulina-project van Agartha en Pieter Wispelwey gaat in première in Leut-Maasmechelen.

SLUIT