dinsdag

06.02.2018

20:15

Podium - Theater

Toneelhuis | Guy Cassiers (Philippe Claudel)

Het kleine meisje van meneer Linh

De oude meneer Linh ontvlucht met het weinige dat hem nog rest zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het nieuwe vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw, die kort voordien is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet, maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park ontmoeten. Tot op een dag alles verandert.

Het kleine meisje van meneer Linh is een aangrijpende vertelling, gebaseerd op de novelle van de Franse schrijver Philippe Claudel. Regisseur Guy Cassiers nodigde topacteurs Dirk Roofthooft en Gène Bervoets uit om samen op het podium te staan. Met hun zin voor finesse en detail geven zij gestalte aan de vreemdheid van een nieuwe wereld en de vertrouwdheid die desondanks groeit tussen twee mensen, elk met hun eigen kwetsuren.

Guy Cassiers laat Het kleine meisje van meneer Linh spreken vanuit de zintuiglijke ervaring van de vluchteling, die (te) weinig sleutels aangereikt krijgt om de nieuwe wereld te vatten.

 

Gratis inleiding om 19.30u.

Het kleine meisje van meneer Linh kadert in een groots opgezette Europese samenwerking: Grenzeloos. Van de voorstelling worden verschillende taalversies gemaakt: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

spel: Dirk Roofthooft, Gène Bervoets - tekst: Philippe Claudel - regie: Guy Cassiers -video-ontwerp: ntb - lichtontwerp: o.v. Bas Devos - geluidsontwerp: Diederik De Cock - productie: Toneelhuis - foto: Dries Segers

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
+60€15,00
-26 / abo / groep€14,00