zondag

01.10.2017

15:00

Podium - Klassiek

Quatuor Tana

J. Adams, P. Dusapin, H. Górecki, Sir J. Tavener, A. Piazzolla

Zoals een componist weleens de architect van zijn werk genoemd kan worden, is elke architect ook een componist in het esthetisch en functioneel samenstellen van bogen en welvingen. Met de concertcyclus Klassiek en architectuur geeft Orfeoproducties gestalte aan deze boeiende wisselwerking. De reeks van vijf concerten op bijzondere locaties in Vlaanderen heeft als doel kunstenaars uit beide disciplines samen te brengen.

CC Maasmechelen nodigt u voor dit concert uit aan het Kasteel Ommerstein te Rotem (Dilsen-Stokkem). Omgeven door de idyllische tuin geeft het kasteel een geschiedenis prijs die teruggaat tot in de late middeleeuwen. De huidige verschijningsvorm van het kasteel in classicistische stijl dateert uit de jaren 1700. Tussen 1999 en 2007 werd de hele site gerestaureerd onder leiding van toparchitect Vittorio Simoni, die de klassieke elegantie van het kasteel in harmonie bracht met een modern ontwerp en invloeden uit de art deco.

Eerst een rondleiding door Vittorio Simoni, daarna dient het kasteel zich aan als unieke concertzaal voor het alom geprezen strijkkwartet Quator Tana. Het kwartet haalt zijn originele klank uit zijn muzikale nieuwsgierigheid. Zonder enige moeite rijgt Quator Tana gevestigd repertoire en meesterwerken van nu tot een verfrissend totaalprogramma.

Om 15 uur zal architect Victor Simoni, het architecturaal project toelichten.

J. Adams - Fellow Traveler
P. Dusapin - Strijkkwartet nr. 4
H. Górecki - Tweede deel uit Strijkkwartet nr. 3
Sir J. Tavener - Diódia, Strijkkwartet nr. 3
A. Piazzolla - Four For Tango

Antoine Maisonhaute: viool - Ivan Lebrun: viool - Maxime Desert: altviool - Jeanne Maisonhaute: cello 

Met steun van het Franse ministerie van Cultuur en Communicatie / Regionale Directie Culturele Zaken van Hauts-de-France, Spedidam, Musique Nouvelle en Liberté en Sacem.

Locatie Kasteel Ommerstein Dilsen-Stokkem
Aanvangsuur15:00
Prijs€18,00
+60€18,00
-26 / abo / groep€18,00