zaterdag

18.11.2017

20:15

Podium - Concerten

Liesbeth List, Bert Verbeke en Jelle Cleymans

Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-en-Bewonder - Ramses Shaffy Hommage

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste en eigenzinnigste Nederlandstalige songschrijvers van de vorige eeuw. Liedjes als Sammy, We zullen doorgaan en Pastorale zijn tijdloos en behoren tot ons collectieve geheugen. Zijn liedteksten zijn persoonlijk en beklijvend, zijn interpretatie was uniek, passioneel en intens.

Het is onmogelijk om Ramses Shaffy te zingen zoals hijzelf dat deed, toch is deze warme ode aan zijn prachtige oeuvre een muzikaal feest. Bert Verbeke en Jelle Cleymans maakten een persoonlijke keuze uit Ramses’ indrukwekkende muzikale nalatenschap en brengen deze nummers met respect voor de grootmeester. De twee heren verkeren bovendien in het uitstekende gezelschap van niemand minder dan Liesbeth List, dé grande dame van het Nederlandstalige chanson. Zij wordt vaak in één adem genoemd met Ramses Shaffy, omdat hun levens als zielsverwanten decennialang, tot zijn overlijden in 2009, innig met elkaar verbonden waren.

Drie prachtige stemmen met de perfecte instrumentale begeleiding vertolken in de sfeer van de vroegere Shaffy Chantant de liedjes van Ramses Shaffy. Liesbeth List, Bert Verbeke en Jelle Cleymans vormen een toptrio, dat in de sobere bezetting alle ruimte laat aan interpretatie, passie en inleving.

 

Onlangs werd de ‘Pastorale’ uitverkozen tot het beste Nederlandstalige lied in Nederland en Vlaanderen, sinds 1945. Ik vind het een wonder! Iedereen houdt dus van dit lied en dat na bijna 50 jaar. Liesbeth List

i.s.m. Tuinwijk 2020

Liesbeth List: zang - Jelle Cleymans: zang, gitaar - Bert Verbeke: zang, piano - Dirk Schreurs: piano - Henk de Laat: contrabas - Ron van Stratum: drums, percussie - foto Ramses Shaffy: Phil Nijhuis - foto Liesbeth List: Gregor Servais

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
+60€19,00
-26 / abo / groep€18,00