vrijdag

08.12.2017

20:15

Podium - Concerten

Chantal Acda

Clubconcert

Tegen een wereld die steeds luider wordt, heeft een artiest slechts één verweer. Om zijn hartslag te horen, moet hij af en toe op zichzelf terugplooien en ongewenste indringers buitensluiten. Geen wonder dus dat stilte in de muziek van de Nederlandse, in België wonende Chantal Acda, een wezenlijk onderdeel vormt.

Chantal Acda schrijft broze oprechte liedjes over hoop in een wereld die in brand staat, over de authenticiteit van onze communicatie, over het op zoek gaan naar verbondenheid en oprecht contact. Haar songs zijn van een schoonheid die soms pijn doet.

Singer-songwriter Chantal Acda (Sleepingdog, Isbells, Marble Sounds) bracht in 2013 haar eerste plaat Let Your Hands Be My Guide Humo (***1/2) uit, waarvoor ze samenwerkte met zielsverwanten Nils Frahm en Peter Broderick. Ook The Sparkle In Our Flaws (2015) werd overladen met goede reviews. Humo (***1/2) noemt het een van de mooiste platen van 2015. In april 2017 verscheen Bounce Back en opnieuw werkte Chantal samen met artiesten die haar nauw aan het hart liggen, o.a. producer Phil Brown, bekend van zijn werk voor artiesten als Talk Talk, Mark Hollis en Bob Marley en verder ook Bill Frisell en Shahzad Ismaily. Bounce Back is een ode aan verbondenheid, contact en bewustzijn.

Kom in een intiem clubconcert kennismaken met één van de mooiste stemmen van ons land!

 

Hoe gemakkelijk ze met vreselijke beelden in het journaal van haar stuk te brengen is, zo eenvoudig lijkt ze met een leeg tekstvel en vanachter een microfoon, piano of gitaar in balans te kunnen blijven en met innemende liedjes terug te vechten...Bounce Back staat voor ingetogen terugveren. 'Hear a silence we all know'. Mondje dicht en album op repeat. OOR

Trailer Bounce Back

Chantal Acda: stem & gitaar - Alan Gevaert (dEUS): bas - Gaëtan Vandewoude (Isbells): gitaar & keyboard - Eric Thielemans: drums - Niels van Heertum (Marble Sounds): euphonium - foto: Hanneke Wetzer

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€13,00